avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale control din partea anaf asupra unei societati radiate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

control din partea anaf asupra unei societati radiate

Salutare tuturor membrilor acestui forum.
As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat decizia de radiere de la registrul comertului/judecatorie.
Mai adaug ca anterior procedurii de radiere am cerut rambursare de tva si am primit acest tva fara control prealabil din partea anaf. In plus, la momentul dizolvarii, am cerut certificat de atestare fiscala catre anaf si am primit acest certificat in care se specifica ca societatea nu are datorii catre buget.
Si as mai intreba, poate, ce risc in calitate de administrator/asociat unic al acestei srl daca, in eventualitatea in care inspectorii anaf hotarasc sa amendeze societatea, eu decid sa nu efectuez nici un fel de plata ?
Cel mai recent răspuns: eu1961 , utilizator 13:02, 30 Ianuarie 2012
Da, controlul este posibil.
Da, puteti suporta consecintele legale daca ati comis ilegalitati. Bineinteles masurile luate (amenda, sau altele) trebuie sa poata fi justificate, sa aiba un temei legal, si atunci trebuie sa suportati masurile luate.
Daca insa societatea este amendata pe anumite motive, atunci depinde de motive, eventual nu veti fi tras la raspundere personal.
pai daca e radiata, nu mai exista? de ce le-ai mai deschis usa?
cat tva ai luat?
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
alberto_e60, utilizator
Multumesc pentru raspuns insa sunt la fel de nelamurit. Inteleg ca exista situatii si situatii. cred ca ar fi trebuit sa fiu si eu mai specific.
Pe toata perioada in care societatea a fost activa nu am desfasurat nici o ilegalitate.
Ceea ce stiu este ca fiecare control facut de anaf se termina cu o amenda, oricat de corect as fi tinut evidenta contabila, samd. Mai ales ca inspectorii ar veni in momentul de fata pentru un control in urma unei rambusari de tva. De aceea eu intrebam ce risc daca as decide sa nu platesc nimic din ce mi-ar impune ei. Si ma intereseaza in calitate de ce as fi eu responsabil pentru o firma care nu mai exista, adica pt o firma care nu mai are nici o obligatie fata de nimeni.
Plus ca mai este un aspect care ma nelamureste: daca societatea este radiata, ea nu mai are nici un fel de sediu, social, de lucru etc. Deci inspectorii unde vor ei sa desfasoare controlul ?
Societatea este radiata din evidenta registrului comertului ceea ce cred ca inseamna ca ea nu mai exista.
Ma mai intrebai de tva: pt tva intre 5000-10000 de lei, exista de anul asta o prevedere a anaf-ului ca ei restituie banii astia fara un control prealabil, urmand ca in decurs de 2 ani de la restituire sa vina totusi un control. Eu am fost in situatia asta, adica am primit 6000 si ceva de lei. Iar controlul nu a venit inca, doar am fost sunat ca vor sa vina dupa 1 ianuarie.
Dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a rezolutiei prin care directorul/persoana desemnata la ORCT a dispus radierea nu se mai poate intampla nimic, cu exceptia ca radierea s-ar fi efectuat prin frauda. ANAF-ul cere control de fond inainte eliberarii certificatului de atestare fiscala si nu vad de ce ar trimite control dupa radierea societatii.

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma fara activitate - nu am depus nici un act la fisc Profelis Profelis Am o firma pe care am infintat-o in 2005 ce nu a avut niciodata activitate, nu am depus nici o declaratie fiscala etc... Pur si simplu am creat-o am ... (vezi toată discuția)