avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HELP! Sentinta jud. definitiva si irevocabila ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HELP! Sentinta jud. definitiva si irevocabila uzucapiune.Reclamatie politie martori mincinosi!!

Buna ziua.
Ma numesc Vasile Dinu si sunt din jud Iasi.As dori sa ma ajutati va rog in urmatoaea problema:
Am castigat in instanta un teren prin uzul capiunii acum 2 ani, definitiv si irevocabil. Mai exact 10 nov. 2008.Mentionez ca am intentat proces impotriva fostului proprietar.Detin acel teren de peste 38 de ani. Acum o luna un vecin cu "bune intentii" a facut o reclamatie la politie precum ca martorii din proces au mintit, ca au depus marturie mincinoasa. Am primit acasa citatie de la politie sa ma prezint pt a da lamuriri cum am dobandit terenul.Am fost citat eu cat si cei doi martori din proces.Unul din ei s-a prezentat si a fost intrebat daca ma cunoaste, de cand si sa de-a o declaratie ca eu detin acel teren de mai bine de 30 ani, asa cum spune si in hot.jud.
Mentionez ca vecinul cu "intentii bune" are rude in politie si vecini spun este invidios si pus pe a-mi face rau.Inca nu m-am prezentat la politie.
Este un abuz din partea politistului, se mai poate lega de acea hotarare definitiva si irevocabila? Ce anume pot face? Va rog din suflet ajutati-ma!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:23, 19 Decembrie 2010
Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila poate fi supusa revizuirii in cazul in care mortorii sunt condamnati definitiv pentru infractiuni legate de acel dosar - marturie mincinoasa.
Dar daca vecinul cu bune intentii nu a fost parte in proces, nu poate cere revizuirea hotararii.
In privinta citatiei de la politie este bine sa va prezentati si sa dati lamuririle necesare, cu precizarea ca politia nu poate interveni in nici un fel in privinta respectivei hotarari care este definitiva si irevocabila.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!!!
Martorii in proces sunt vecini, pe care-i cunosc si ma cunosc de peste 40 de ani.
Ei au stiut situatia terenului, ca-l am in posesie de mai mult de 35 de ani.
Ei nu au participat nicodata la vre-un proces pana nu i-am rugat eu sa fie martori in procesul meu. Este exclus sub orice forma ca ei sa fie condamnati sau sa fi spus neadevaruri in acest proces. Durata procesului a fost de 11 luni. Vecinul cu "bune intentii" nu a fost parte din proces.Eu m-am judecat cu fostul proprietar de la care l-am cumparat cu zdelca.
In ceea ce priveste politia, sa inteleg ca este in afara legii daca se leaga de acesta hotarare definitiva si irevocabila?
Va multumesc inca o data din suflet!
Cu stima!


Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
ContSters182367, utilizator
Trebuie sa faceti la politie plangere penala pentru marturie mincinoasa.O sa fie greu...
Ar fi indicat sa va angajati si avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
din ce expuneti nu s-a inceput urmarirea penala impotriva acelor martori.de ce va faceti probleme? inca sunteti proprietar asupra terenului.
Buna ziua.Nu s-a inceput nici o urmarire penala impotriva martorilor.Dupa raspunsul dat de doamna avocat Adriana si al altui avocat pe care l-am intrebat astazi, nu are cum sa se lege de acea htarare definitiva si irevocabila, nici un tert nici politia, mai mult de atat ca au trecut 2 ani de la hotarare.
Va multumesc inca o data.
Cu respect,

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios kukycriss kukycriss Buna ziua, doresc si eu un raspuns la intrebarea: pot face plangere penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa, daca dosarul in care am fost acuzata ... (vezi toată discuția)
Calomnie si marturie mincinoasa Brixia Brixia Buna, la procesul de incredintare minor intentat de mama fiicei mele, am obtinut autoritate parintesca comuna, desi s-a incercat calomnierea mea, un martor a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)