avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct

Buna ziua!

Ma numesc Sorina Dumitru. Am incheiat acum cativa ani un contract vanzare-cumparare (nuda proprietate) cu doi batrani, cu drept de uzufruct. Femeia a murit, iar batranul este paralizat acum. Noi ne-am mutat cu el, dar el vrea la azil pe motiv ca se chinuie si pe el, dar si pe noi... Problema este urmatoarea: el are drept de uzufruct asupra apartamentului toata viata, insa vrea de bunavoie sa plece la azil. Poate fi atacat contractul de catre cineva? Pe motiv ca nu am facut tot posibilul sa stea in casa?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:36, 22 Martie 2008
Cred ca mai bine v-ati interesa care sunt taxele care trebuie platite la azil, ptr ca din ceea ce cunosc, nu mai e ceva gratis.
Nici sa mori in ziua de azi nu mai poti, insa asta e o alta discutie.#-o
Stim care sunt taxele, din pacate. Ideea era de contractul de vanzare-cumparare, poate fi atacat?
cel mai corect este sa dea o declaratie pe proprie raspundere la un notar public prin care declara ca este de acord si neconstrans de nimeni sa se interneze la un azil , vb. cu un notar
claudia baltatescu a scris:

cel mai corect este sa dea o declaratie pe proprie raspundere la un notar public prin care declara ca este de acord si neconstrans de nimeni sa se interneze la un azil , vb. cu un notar

Multumesc mult.
Totusi, pentru internarea in azil, se completeaza ceva unde declara ca este de acord. Oare aceasta declaratie nu este suficienta?
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters23492, utilizator
nu, sa nu va ganditi ca este suficient ce scrie el acolo(in acordul azilului) deoarece se considera ca poate fi senil, pe cand actul notarial are valoare mult mai mare, mai ales ca daca nu vi se va cere o expertiza de discernamant, totusi notarul va aprecia daca batranul este apt sau nu sa incheie acel act notarial-acel acord

Alte discuții în legătură

Clauza uzufruct viager & bolnav psihic octavh octavh Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri pe urmatorul caz: Sora mea a incheiat acum 5 ani un contract de vanzare cumparare, pentru un apartament, cu drept ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct viager -poate fi combatut? Nanashi Nanashi Buna ziua. In 2006 am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Contractul este intre mine si bunica mea, si se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu apartamentul narcis-andrei narcis-andrei Vecina mea de 85 ani a facut act de VC - viager pe apartamentul ei de 2 camere, la o familie. Ea nu are nici o alta ruda, toti i-au decedat. In act se ... (vezi toată discuția)