tudorvaleriu a scris:
1. Lege nr. 85 din 05/04/2006 privind procedura insolvenţei spune, la art.86, ca administratorul judiciar/lichidatorul este obligat sa aplice prevederea alin.(6):
"(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare".
2. Vorbiti cu lichidatorul sa respecte legea si daca nu o face ii spuneti ca il veti da pe el in judecata.
3. Ar fi bine sa faceti o sesizare la ITM sa va ajute.
Am discutat cu lichidatorul si uitati ce raspuns mi-a dat:
Sunt necesare urmatoarele documente:
- cerere prin care se solicita desfacerea contractului de munca;
-decizie de desfacere a contractului de munca conform art. 55 lit.b
-REVISAl
- stat de plata transmis electronic intocmit pana la data desfacerii contractului de munca.
- Statul de plata nu stiu cum se transmite electronic pentru ca nu ne-am putut lamuri cei de la ITM.
Daca imi incheie contractul cu art. 55 lit.b nu beneficiez de somaj nu ? Asa am citit pe forum ... Cu ce articol ar trebui sa-mi incheie daca firma este in faliment ?
Revisal ? Am citit pe net ce ar fi, dar ce sa-i dau eu ?