avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie impotriva RATP respinsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie impotriva RATP respinsa

Am si eu o mare nelamurire ... in aprilie 2010 am fost prinsa de controlorii ratp neavand abonamentul la mine (abonament valabil ptr luna aprilie) , mi-au facut proces verbal , am refuzat sa platesc biletul la suprataxa ptr ca ziceam ca voi anula amenda. am fost in ziua urmatoare sa fac contestatie la Judecatoria Ploiesti(am pus la dosar dovezile necesare -copii abonament si legitimatie) si m-au programat sa vin la proces peste 6 luni. Am fost pe 2noiembrie la proces , m-am aparat singura spunandu-le ca aveam abonamentul acasa . Din cate am inteles , judecatoarea mi-a spus ca s-a rezolvat , imi anuleaza amenda , insa pe viitor sa fiu mai atenta . Am plecat linistita , asteptand sa vina si acasa decizia.
:OMare a fost surprinderea mea cand azi,21.12.2010, am hartiile de la tribunal in care mi se spunea ca , contestatia mea a fost respinsa din cauza faptului ca nu am dovezi!#-o Trebuie sa platesc amenda de 250lei sau sa fac contestatie in 15 zile.
Acum , eu nu stiu ce sa fac , sa mai incerc sa contest decizia? Voi primi castig de cauza? Caci nici de platit cei 250 lei nu-mi vine usor.
Va rog , da-ti-mi un sfat!
Cel mai recent răspuns: elena corina , utilizator 13:36, 5 Aprilie 2011
ati depus la dosar abonamentul pe care ati sustinut ca il aveati acasa? daca da, faceti recurs si veti cistiga. daca nu l-ati depus, solutia este legala si temeinica.

nu este suficient sa clamati ca aveati abonament acasa, trebuie sa si dovediti asta prin depunerea la dosar a unui abonament nominal, valabil ptr acea perioada.

ce nu dovediti, nu exista!!! credeati ca este asa simplu in instanta, spui ceva si judecatorul te crede pe cuvint de onoare? :)
Problema este ca eu chiar am pus copia dupa abonamentul respectiv la dosar , o data cu copia dupa proces verbal si legitimatia de calatorie!
Tocmai de asta m-am si mirat cand am vazut ca mi-au respins cererea.
Daca avand abonamentul ptr luna aceea valabil , in copie si original , nu mi-au dat castig de cauza , acum este posibil sa imi dea?
Nu m-am asteptat nicio clipa sa am atatea probleme ptr un simplu abonament , insa amenda este prea mare ca sa o platesc , nevinovata fiind...
asteptati sentinta de fond si vedeti motivarea. puteti face recurs, fiind scutit de taxe.
abonamentul este nominal?
nu stiu ce inseamna nominal:"> ...
abonamentul era gratuit, fiind studenta integralista la buget , pe o luna .
Deci ce ma sfatuiti sa fac? Eu ma gandesc sa mai incerc o data , sa le fac contestatie iar , atata timp cat nu mai pierd alti bani , problema fiind doar timpul...
Atacati cu recurs sentinta in 15 zile de la comunicare,aratand situatia ,in sensul ca desi ati depus in instanta copie de pe abonament,aceasta v-a fost respinsa,ca la data aplicarii amenzii ati avut abonamentul uitat acasa,etc.
Eventual depuneti alta copie atasata la motivele de recurs.

Alte discuții în legătură

Amenda ratp nicusan nicusan am avut o plangere de amenda contraventionala (RATP) de 250 lei, pentru anularea unui proces verbal de contraventie din iunie 2010.Instanta mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut Florin1923 Florin1923 va salut!am pierdut un proces cu Ratp ploiesti, inclusiv recursul.Am depus toate probele la dosar, inclusiv copie de pe abonament.Mentionez ca nu eu am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda ratp alialin alialin Am primit o amenda RATP deoarece, grabindu-ma, mi-am uitat acasa portofelul cu toate actele, bani si abonament RATP. A venit controlul si le-am explicat ca nu ... (vezi toată discuția)