Ieri, 28 dec. 2010, UNBR a dat publicitatii Legea 270/2010 prin care se modifica Legea 51/1995: [ link extern ]
Dupa cum veti vedea, la art. 22 din Legea 51/1995 a fost adaugat alin 1 indice 1 prin care avocatul stagiar este obligat sa urmeze cursurile INPPA. (A se vedea art 1 pct. 16 din noua lege.)
Inscrierea la INPPA presupune plata unei taxe, in conditile in care sunt putine astfel de centre, presupune si o mutare/cazare. Toate reprezinta costuri pt un proaspat absolvent de facultate.
E foarte bine, din punctul meu de vedere! Este o pregatire de alta natura, decat strict in instanta!
Da,intr-adevar, asta este partea buna a obligatiei de a urma cursurile INPPA.
Pe de alta parte insa,nu pot sa nu ii dau dreptate colegei @lisette.
Sunt doar cateva centre in toata tara,iar cei ce locuiesc intr-un judet in care nu exista centru INPPA...cum se spune,alti bani,alta "distractie".;)
Este o tampenie. In primul rand, INPPA este un ong cu pretentii de institut de perfectionae, dar care, conform legii nu se supune nici legii educatiei nici ordonantei 129 privind perfectionarea profesionala a adultilor. Nu ese supune acreditarii, conform legii. Ce valoare au cursurile si actele eliberate de acest pseudoinstitut?
O asemenea pevedere este si neconstitutionala, cat timp, intr un stat de drept, cu economie de piata, un cetatean e obligat sa apeleze doar la serviciile educationale sau de perfectionare ale unui pseudoinstitut, (monopol), fara a avea posibilitatea de a alege un furnizor acreditat de asemenea servicii. La fel de neconstittionala e si prevederea cu masteatul pe care il poate urma stagiarul doar cu acordul indrumatoului
Fiind prevazuta ca obligatorie pentru stagiari, eu am o alta temere: stabilirea costurilor pentru fiecare trimestru (semestru)! Cine stie, poate se prelungeste si perioada/nr de semestre ... :(
Alte discuții în legătură
Inppa
elena_2
Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)