avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2.10 alcool in sange
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2.10 alcool in sange

la alcoolemie de 2,10 in sange la ce sa ma astept?
scap fara sa ajung dupa gratii ?
nu am cazierul patat
Cel mai recent răspuns: calinn_g , utilizator 12:56, 31 Decembrie 2023
Scapi! O sa iei o condamnare cu suspendare.Minimul de pedespsa este de 1 an.Daca nu ai antecedente penale poti lua o pedepsa de un an plus 2 ani termen de incercare,cu totul termenul de incercare fiind de 3 ani, timp in care nu trebuie sa mai savarsesti nicio alta infractiune.
Dar se poate si alt fel in functie de dosar si aparator.
multumesc. sper sa fie asa
Mai traiti? Alcoolemia e cam mare!:O
Ti se va intocmi dosar penal, urmand sa fi trimis in judecata pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o alcoolemie peste limita legală”, faptă prev. şi ped. de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002. Pedeapsa pentru aceasta infractiune prevazuta de lege este inchisoarea intre 1 si 5 ani.

Posibil sa ti se aplice o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei.
poate alcolemie 1.1 ...la 2.1 persoana ar trebuii sa fie macar in coma alcolica

Alte discuții în legătură

Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)