avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Societati de consultanta juridica
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Societati de consultanta juridica

Buna! Am o mare dilema: pe vremuri consilierii juridici putea functiona sub forma unui SRL, lucru care nu mai este posibil azi ... pt ca legea nu le mai permite cons. jur. sa-si infiinteze astfel de firme; dar cu toate acestea, cei care au reusit sa-si infiinteze astfel de societati functioneaza si azi pe baza codului caen 6910 - activitati juridice. Pe de alta parte, legea consilierilor juridici prevede acum ca acestia pot fi numiti in functie sau angajati cu CIM... prin urmare intrebarea mea este: o astfel de firma poate angaja un consilier juridic cu CIM?
Si atunci care este raportul dintre aceasta firma si "clienti"? In instanta cine reprezinta clientul? Firma sau consilierii juridici angajati ai firmei?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 13:07, 12 Septembrie 2011
infiintarea firmelor pe cod caen 6910 a fost o eroare si ICCJ s-a pronuntat impotriva.
ceea ce conteaza este legea cons juridici care prevede ca accestia pot lucra numai in baza unor CM si apara interesele angajatorilor. deci este exclusa orice alta posibilitate de lucru tip "liber profesionist". in caz contrar s-ar numi avocati.

aceeasi eroare juridica a fost si publicarea Statutului acelui Colegiu al cons juridici in Mon Oficial insa a ramas in pom toata chestiunea.
Dar inca exista asemenea firme care isi desfasoara in continuare activitatea, cum ramane cu ele?
pot functiona fara probleme
siempreska a scris:

Dar inca exista asemenea firme care isi desfasoara in continuare activitatea, cum ramane cu ele?


Isi pot desfasura activitatea in continuare fara probleme.
Pai daca pot functiona fara probleme atunci pot sau nu pot angaja juristi?

Alte discuții în legătură

Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)
Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)
Consultatii juridice Spirios Spirios Buna ziua. Doresc sa stiu daca o persoana licentiata in drept poate acorda doar consultatii juridice fara reprezentare in instanta si in ce conditii. Eventual ... (vezi toată discuția)