avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreu sa divortez!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreu sa divortez!!!

Sunt o mama in varsta de 36 de ani si am o fiica de 15 ani. Sunt casatorita de 16 ani cu sotul meu. La varsta de 7 ani a ficei mele m-am desparit de sotul meu, dar nu am divortat pentru ca nu am avut banii pentru a putea divorta, iar tatal ei nu vroia si nu vrea nici acum sa divorteze. Fiica a ramas cu mine, doar mergea la tatal sau sfarsiturile de saptamana si vacantele. Si-a continuat studiile in judet unde mi-am gasit de lucru pentru ca sai ofer o viata mai buna. Cand fiica mea a inplinit 9 ani am decis sa plec in Spania cu sora mea si fiica mea a ramas cu bunicii ei. Am vrut sa o duc cu mine dar tatal ei nu a lasato. M-am intors dupa un an si am ramas cu ea pana la varta de 11ani. M-am intors in Spania cu fiica mea pentru ca tatal sau a semnta. A continuant sudiile in Spania. A comunicat si comunica cu tatal sau prin telefon. Sa reintors in Romania dupa 3ani. In vacanta doar 3 saptamani. Si-a vizitat tatal. Mi-a facuta o imputernicire pentru ca sa o scot din tara. Continua studiile aici in Spania pot sa dovedesc ca de cand m-am despartit de el fiica mea sta cu mine si nu mi-a platit si nu-mi plateste nimic.
Si intrebarile mele ar fi:
-As dori sa divortez in 2011 si cat dureaza divortul?
-Cum pot sa-mi castig custodia fetei? Si cat dureaza ?
-Trebuie sa fie fiica mea in tara pentru preocesul de custodie?
-Este complicat un proces de divort?
-Intra ceva legi de divort in 2011?
Va multumesc. Astept raspunsurii!!! Nu doresc de moment sa dicut cu un avocat doar vreau raspunsurii petru a sti ce sa fac!!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:24, 31 Decembrie 2010
Incercati la mediator. Poate fi scurt procesul daca va intelegeti cu sotul. La 16 ani, fata trebuie sa-si exprime optiunea.
Doar daca nu va intelegeti va trebui sa urmati procedura judecatoreasca.
daca va convingeti sotul, puteti divorta prin acord in instanta.
daca nu e de acord nici cu divortul, nici sa va fie dvs incredintata fata, puteti face procura unui avocat sa va reprezinte, avand in vedere ca dvs locuiti in Spania.
va dura mai mult, implica audieri de martori, anchete sociale si la domiciliul dvs si la cel al sotului...
Va multumesc pentru raspunsuri. An nou fericit!!!
Am inteles din intrebare ca sotul oricum nu este de acord cu divortul, asa ca incercati degeaba la mediatori, notari sau starea civila.
Acestea ar fi noutatile anului 2011, dar nu va incadrati.
Altfel, formulati cerere de divort la instanta unde ati avut ultimul domiciliu comun.
Pentru custutodie, va trebui sa fie audiata fata, care are peste 10 ani (chiar 16), si asta ar putea sa fie in folosul dvs., asa ca insistati asupra acestui aspect.
Dupa audierea fetei, puteti sa imputerniciti un avocat sa va reprezinte mai departe in proces, pentru a nu mai veni din Spania.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
gi_jane2 a scris:

daca va convingeti sotul, puteti divorta prin acord in instanta.



... ma gandeam la termene...
La multi ani!

Alte discuții în legătură

Divort alfa19 alfa19 Buna ziua! Fiica mea nu este de acord cu motivele expuse in actiunea de divort introdusa de sotul ei, dar nici cu faptul ca sotul ei a incalcat intelegerea lor ... (vezi toată discuția)
Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei marius_cretoiu marius_cretoiu In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei. Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu ... (vezi toată discuția)
Cat costa un divort? chiper chiper De 3 ani m-am despartit de sotul meu (nu mai locuim impreuna) si acum as vrea sa divortez legal (fostul sot locuieste in Spania), nu avem copii minori. M-ar ... (vezi toată discuția)