avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale in lipsa directorului unei SA cine ii tine locul?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

in lipsa directorului unei SA cine ii tine locul?

Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 18:54, 26 Martie 2008
Cat imi plac mesajele astea fara continut, numai cu titlu...

In fine, n-are administrator societatea asta? Daca e aceeasii persoana, poate delega pe altcineva sa indeplineasca atributiile temporar. Atentie insa ca daca se deleaga reprezentarea societatii, persoana delegata trebuie inregistrata la RC.
este o societate cu capital de stat, actionar unic, consiliu de administratie format din 5 membri, un director cu contract de mandat, si 3 directori executivi cu contract de munca. administratorii sunt la bucuresti, societatea e in provincie. pana la aparitia contractului de mandat al directorului, directorul tehnic era loctiitorul lui. dar acum ar trebui (la fel ca si direcorul)sa aiba contract de mandat pe perioada cat l-ar inlocui? pentru actele de gestiune curenta nu e suficienta o decizie?
Directorii aia cu contract de munca nu sunt directori in intelesul legii societatilor comerciale. Stiu ca inca exista mania asta ca toti sefii sunt directori, dar trebuie sa incetam o data.

Pentru actele de gestiune curenta directorul poate da o decizie ref persoana sau persoanele care sa il inlocuiasca, dar sa precizeze clar perioada si limitele mandatului, mai ales faptul ca e interzisa reprezentarea. Apropo, in perioada in care directorul e plecat societatea n-o sa poata incheia niciun contract in schema asta... Reprezentare asta inseamna.
daca cei trei nu sunt directori, atunci ce sunt ? Breze a spus ca au contracte de munca cu aceasta functie si fac parte din CA sunt si administratori.

in cadrul CA se ia hotararea cine va tine locul directorului plecat, dupa cum a spus si Andreea, pe oanumita perioada si cu anumite atributii
claudia baltatescu a scris:
daca cei trei nu sunt directori, atunci ce sunt ? Breze a spus ca au contracte de munca cu aceasta functie si fac parte din CA sunt si administratori.


1. administrator nu e totuna cu director. Nu poti sa fi director si sa faci parte din CA. #-o

2. directorii au o definitie data de legea 31 in art 143:
"In intelesul prezentei legi, director al societatii pe actiuni este numai acea persoana careia i-au fost delegate atributii de conducere a societatii, in conformitate cu alin. (1). Orice alta persoana, indiferent de denumirea tehnica a postului ocupat in cadrul societatii, este exclusa de la aplicarea normelor prezentei legi cu privire la directorii societatii pe actiuni."
Un astfel de director nu poate avea CIM, potrivit aceleiasi legi.

3. hotararea de substituire a directorului o ia chiar directorul, nu CA.

Alte discuții în legătură

Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Organe de conducere srl-uri medicale vali pintea vali pintea Buna ziua, Ma intereseaza care sunt organele de conducere intr-un SRL medical .Stiu ca AGA e organul de conducere intr-un SRL iar conducerea executiva e ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)