avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta Bacau
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta Bacau

Buna ziua !
Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima inmatriculare.

As dori, evidend, recuperarea acestei sume.

Din pacate, la momentul respectiv nu stiam de posibilitatea recuperarii taxei, deci nu am facut nici o copie a chitantei. Suma a fost achitata la casieria Administratiei Fiscale Bacaum de unde a fost emisa si chitanta.

Va deranjez cu cateva intrebari :

Cum pot intra in posesia unei copii a chitantei in cel mai scurt timp ?
Cum actioneaza Instanta Bacau in cazul urmaririi in Judecata pentru recuperare?
Cam cat dureaza aproximativ si ce sanse de castig sunt ?
S'a schimbat ceva din punct de vedere legislativ in 2011 privind aceasta situatie ?

Va multumesc anticipat !

Cu stima,
Bogdan
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
Machiaveli, utilizator
Cel mai recent răspuns: marianep , utilizator 23:06, 1 August 2011
Si eu am dat in judecata finantele pentru recuperarea asa zisei taxa de inmatriculare si am castigat dupa 1 an. Trebuie sa mergeti la biroul de inmatriculari sa depuneti o cerere prin care sa cereti o copie xerox dupa chitanta cu care ati platit. O duceti la avocat,achitati taxa de timbru si onorariul avocatului care sincer nu-i mare si rabdare,multa rabdare. Succes.
Puteti incerca sa obtineti o copie a chitantei chiar si de la Finante, mai ales daca va amintiti data/perioada cand ati platit-o. E posibil sa intampinati oarece proteste, dar insistati, spuneti ca va trebuie in contabilitate sau asa ceva.
Cat despre durata procesului depinde foarte mult de gradul de incarcare a instantelor, oricum dureaza cel putin 4-5 luni.
Si eu sunt din Bacau si am aceeasi problema.Eu ma voi duce maine, 17.01.2011 la finante sa cer copie dupa chitanta. Daca rezolvi ceva, te rog mult impartaseste si aici, pt ca din cate am citit pe net, restituirea taxei auto tine in mare de practicile curtii de apel din orasul unde s-a platit taxa si de data de 19.02.2010 in sensul ca taxele de poluare platite dupa data asta se restituie mai greu.
Ptr toate actele mai bine mergeti la Serv Inmatr Auto si solicitati toate actele in baza caraora s-a inmatriculat autoturismul d-voastra.
eu am verificat acum o luna - doua pe just.ro practica instantelor din bacau, ptr un cunoscut...si atunci nu admiteau astfel de actiuni - nici pe recuperare, nici pe inmatriculare fara plata taxei...eu am verificat practica curtii de apel, ptr ca decizia acestei instante este importanta, irevocabila, in baza careia primiti banii inapoi..asadar, atentie mare, verificati intai practica instantei .....mentionez ca de cand am verificat ultima data, exista posibilitatea ca instantele sa-si modifice practica...nu mai stiu exact acre este in acest moment.

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare FlorinaHancu FlorinaHancu Buna, Va rog sa ma ajutati in legatura cu restituirea taxei de poluare. Am achizitionat masina in dec 2010, iar pe 14.12.2010 am platit o taxa de 4800 lei ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto lucian_2010 lucian_2010 buna ziua!in anul 2008 am mers in Germania si am cumparat o masina,dar cum buletinul meu era deteriorat,l-am trecut pe tata cumparator pe act!cand am ajuns in ... (vezi toată discuția)