avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... COMISION DE SUCCES
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

COMISION DE SUCCES

Buna ziua,
Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom recupera creanta) se scade din creanta sau se recupereaza de la partea debitoarei?

Multumesc !
il veti plati dvs.
Onorariul de succes datorat pe latura civila se va scadea insa de abia dupa cel il veti plati si il veti chema in judecata civila pe condamnat.
Adica veti mai obtine o hotarare judecatoreasca civila in afara de cea penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu am idee la ce comision am putea sa ne asteptam. imi puteti da Dvs o idee ? Stiu ca nu e ceva fix insa poate imi putetu spune niste limite , aproximativ cat la suta ? Ceea ce imi displace este ca nici nu s-a pomenit de asa ceva inaintea inceperii procesului .
Multumesc !
comisionul de succes este o suma fixa negociata cu clientul inainte de a intra avocatul in dosar. daca v-a cerut cota parte incalca legea 51/1990 respectiv pactul de quota lidis
Asta imi displace cel si cel mai tare ... nu s-a discutat nimic la inceput . Abia acum am aflat ca vom discuta la final .

Alte discuții în legătură

Bună seara! În cadrul unui proces penal avocatul meu pretinde ... Geopavel30 Geopavel30 Bună seara! În cadrul unui proces penal avocatul meu pretinde un onorariu de succes care nu este specificat în niciun contract. Problemele ar fi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes mariadragu mariadragu Daca in contractul de asistenta juridica incheiat intre client si avocat se specifica la art 2: Onorariu o suma fixa, iar la art.5 \\\\"Alte clauze\\\\" se ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)