avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A.-URI SUNT OBLIGATE SA PLATEASCA PENSIILE?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A.-URI SUNT OBLIGATE SA PLATEASCA PENSIILE?

As dori sa stiu daca eu ca PFA sunt obligat sa platesc la casa de pensii, pentru pensia de limita de varsta?
Da, sunt obligate. De anul asta 31.3% din minim 708 RON (222 RON / luna) daca realizeaza un venit brut de minim 8088 RON / an.

Ca titular de FA sunteti obligat sa va asigurati la Casa de Pensii, pentru plata contributiei de asigurari sociale, din 1 ian 2011 venitul minim de asigurare este 708 lei, deci 222 lei/luna.
Deci pe langa impozitul de 16%, pe langa asig. de sanatate 5.5% mai sunt obligat sa platesc si pentru pensia mea...la stat.?
Dar daca nu vreau sa platesc pt pensia mea....?
Plata contributiei de asigurari sociale este obligatorie conform Legii pensiilor nr. 263/2010, art. 6 (1), pct. IV.
NU SI DACA SUNTETI SALARIAT-aTentie!

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)