avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil minor

Am deschis divortul in iunie 2010 primul termen in octombrie 2010,pana sa ajung la primul termen am renuntat la divort.Eu lucrez in italia cu contract de munca de 2 ani dar sotul meu acum are o alta relatie si fetita noastra de 7 ani stie de aceasta relatie.Ce sanse am eu sa obtin incredintarea copilului daca nu am fost langa ea? Dar am asigurat un venit lunar fetitei si am vorbit cu ea la telefon,am fost prezenta cand fetita a inceput si a terminat clasa intai,A fost in vacanta de vara in italia 2 ani la rand.Precizez ca de comun acord cu sotul fata a ramas in grija mamei lui in casa noastra impreuna cu sotul meu.In februarie ma intorc in romania si dechid din nou divortul dar sunt obligata sa renunt la contract si sa cer somaj de aici in italia.somajul care il voi lua poate fi cosiderat un venit pentru intretinerea copilului pana voi gasi un loc de munca stabil in romania?Stiu ca problema nu se pune dpv financiar ci k am fost de acord cu sotul meu sa plec in Italia,a dat si scris cu semnatura.Eu trebuia sa trimit lunar o suma de bani fetitei pe numele soacrei mele (ea era persoana care avea grija de fata) sa achit chiria (locuim cu chirie la DAFIS)si intretinerea pt toti 3(ma refer apa,gaz,lumina,caldura)asa am si facut si eu cand sa ma intorc acasa el aduce pe alta in locul meu...Vreau sa mai specific ca sotul meu este violent verbal si fizic cu mine,cu fata si soacra-mea este violent doar verbal.Sotul meu este iresponsabil dat fiind problema ca el sta cu alta l-am avertizat ca nu mai achit chiria si intretinerea ,l-am lasat pe el sa se descurce dat fiind ca are o noua relatie.Acum risca sa fie dat afara din casa pt neplata datoriilor care sunt in jur de 40 mil.Deci ce este de facut in acest caz?




Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 14 Septembrie 2020
angajati-va un avocat, promovati actiune de divort unde sa cereti incredintarea exclusiva a tutelei copilului catre dvs. e posibil sa vi se acorde daca veti reusi sa probati cu inscrisuri si martori ca puteti asigura cresterea fetitei.
Pana acum am asigurat un trai mai bun fetitei,cand ma intorc in ROMANIA cu doar un simplu somaj va fi luat in considerare de catre instanta?
daca va intoarceti in romania, aveti unde locui, sa puteti permite sa platiti o chirie?
sau in italia, daca munciti, ati avea unde locui cu fetita? nu e musai sa renuntati la contract
Ma intorc in rom sa stau cu fata pana se finalizeaza divortul.Nu as renunta la contract pt somaj dar nu am alta posibilitate pt k nu voi lucra o perioada buna si vreau sa am cu ce sa ma descurc in rom,asa mi.as permite sa inchiriez ceva doar pt mine ca sotul meu nu va fi de acord sa imi dea fata sa locuiasca cu mine.In schimb faptul ca eu am domicilul la aceeasi adresa cu el pot intra in casa fara nici o problema.
ma gandeam sa va angajati avocat, sa-l convingeti pe sot sa va dea un acord s-o luati pe fata in vacanta in italia, ramaneti acolo si dati divort (cu incredintare copil, plata pensie etc) in romania prin avocat.
daca va intoarceti in romania si copilul e de acord sa locuiasca doar cu dvs, puteti inchiria o locuinta unde sa stati cu cea mica, nu conteaza ca e sotul, sau nu, de acord


Alte discuții în legătură

Divort iulik800 iulik800 Buna ziua,vam mai scris despre acest divort cu minor (2 ani) sunt plecata din romania in italia cu contract de munca (sunt in regula ) am bagat divort de sotul ... (vezi toată discuția)
Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine? elenazahiu elenazahiu :help:drepturile mamei asupra copilului rezultat dintrun concubinaj (vezi toată discuția)
Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)