avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartirea mostenirii

suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea tatalui fiecare sia luat partea.Una dintre surori spune ca doar casa se imparte dupa cota parte si pamantu din curte egal.Vreau sa stiu daca se imparte corect.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:02, 16 Ianuarie 2011
Depinde ce aveti prin certificatul de mostentor.
Daca prin acel certificat s-a partajat casa si teren, aveti respectiva cota de teren si impartiti doar cota de teren a tatalui.
Daca acel certificat nu se refera si la teren si s-a constituit/reconstituit ulterior dreptul, atunci terenul se imparte egal intre cele 2 surori.
A cui era casa si al cui era pamantul?
Casa a fost construita de parinti impreuna si pamantul era doar al tatalui?
Era altfel? Cum anume?

Ce scrie in certificatul de mostenitor dupa mama la rubrica "masa succesorala"? (constructia situata in ...SAU cota de 1/2 din constructia situata in ...)
Dar in certificatul de mstenitor dupa tata? Nu exista inca un CM dupa tata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
romascanu, moderator
surorile au cedat partea lor sau au renuntat la mostenirea dupa mama? e un aspect important!
deci,,,,,surorile au cedat partea lor de mostenire,,,,,prima data si avem succesiunea facuta la notar,,,,,apoi dupa moartea tatalui ele si-au luat partea fiecare,,,,,pe mine ma intereseaza cum se imparte pamantu din curte care este 770metri patrati,,,,,ptr ca una din ele spune ca egal intre cele 3 surori,,desi daca ele au cedat prima mostenire,,,acum cum se imparte?
casa era a parintilor cat si pamantul,,,dupa moartea mamei eu am 3/4 din masa succesorala,,,iar dupa tata 1/3 toate 3 surorile,,,,,,,,,in act scrie 5/8 se imparte dupa tata,,,ca deja eu am 3/8 dupa mama,,,,,,,,pamantul din curte era al primariei si noi plateam impozit ,,iar acum lam cumparat.multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)