avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formulare E101 ( A1 )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formulare E101 ( A1 )

Cine ma poate ajuta cu aceste formulare E101 ?
Lucrez la o firma si firma vrea sa detaseze in Franta 25 de muncitori. Contractul cu firma din Franta il avem deja.
Cata vechime trebuie sa aiva firma ? Sau cata vechime trebuie sa aiva un muncitor la firma ? Stiu ca pentru fiecare angajat trebuie stagiu de cotizare pe ultimele 12 luni dar trebuie sa aiva lucrat un an de zile ?
Daca din 01.01.2011 nu se mai inregistreaza contracte de munca la ITM cum fac dovada angajatii sunt angajati la firma ?
Este vreun consultant cu care sa pot lua legatura si care sa ma ajute ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 30 August 2017
te rog sa ai in vedere Instrucţiuni din 01/04/2009 publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 355bis din 27/05/2009 (pentru aplicarea în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale a Regulamentului Consiliului nr. 1408/71/CEE privind aplicarea regimurilor de securitate socială lucrătorilor salariaţi, lucrătorilor independenţi şi membrilor familiilor lor care se deplasează în interiorul Comunităţii, ....) in care se fac precizari cu privire la formularul E101.
Chiar daca nu se mai inregistreaza la ITM contractele individuale de munca (CIM), acestea sunt incheiate intre parti (angajator - salariat) si sunt inregistrate in Revisal. Astfel, dovada angajarii se face cu CIM.
Potrivit prevederilor legale în vigoare lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate trebuie să dovedească caracterul de asigurat.
Prin formularul E 101 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii. Lucrătorul care primeşte un astfel de certificat poate dovedi cu el apartenenţa la sistemul român de asigurări sociale.
Cererea pentru eliberarea formularului E 101 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare.

În vederea eliberării formularului E101 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare.
se impune un numar de angajati care trebuie sa ramana in tara, un procentaj?
mersi
Mihai0001 a scris:

se impune un numar de angajati care trebuie sa ramana in tara, un procentaj?
mersi



Nu se impune asa ceva...
Cunoaste cineva etapele care trebuie sa le fac ? Am contractele de munca vizate , am certificat de atestare fiscala , certificat constatator de la registru comertului , stagiu de cotizare il voi avea in 2 zile , adeverinta de la ITM la fel o voi avea deoarece am vb deja. Cata vechime trebuie sa aiba firma ? Daca stie cineva etapele va rog.

Alte discuții în legătură

Timpul de obþinere al unui formular e101 Grigore Rizo Grigore Rizo Bună ziua. De ceva timp lucerz în străinătate. Firma la care lucrez se ocupă de toate actele care îmi sunt necesare. Dar am observat ceva curios. Spre ... (vezi toată discuția)
Detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru buna seara! in cazul detasarii unor angajati in strainatate. pe baza unui contract de prestari servicii incheiat intre o firma din romania si una din eu, ... (vezi toată discuția)
Formular e 101 oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o informatie referitoare acest formular? Avem un angajat care a fost detasat in straintatate, Ungaria; drepturile ... (vezi toată discuția)