avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 278/1 Cpp si actiunea civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 278/1 Cpp si actiunea civila

Buna ziua.

Am o speta in cuprinsul carei mi se indica faptul ca am posibilitatea formularii unei plangeri pe art. 278 /1 Cpp, pentru a se dispune astfel continuarea actiunii civile, chiar daca actiunea penala s-a stins si nu mai poate fi reluata.
Opinii, si va rog decizii de speta daca aveti!

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Art . 10 cpp litera a, danicus danicus In esenta ceea ce doresc sa va intreb : Pt o fapta instanta s-a pronuntat ( partea civila nu a fost reglementata) .Pentru aceeasi fapta procurorul a dispus ... (vezi toată discuția)
Speta greaaaa Cabinet Av Popa Alexandru Cabinet Av Popa Alexandru prescriptia actiunii civile neexercitate in actiunea penala, in conditiile in care actiunea penala a incetat la retragerea plangerii prealabile care este ... (vezi toată discuția)
Drept procesual penal - cale de atac F.V. Strauß F.V. Strauß va rog dati-mi un sfat in materie de drept procesual penal. Speta: procurorul primeste o plangere si da incadrarea juridica gresita faptei. In loc de ... (vezi toată discuția)