avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale participare la profit si pierderi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

participare la profit si pierderi

Este neaparat sa o prevad in actul constitutiv? Sau pot sa prevad ca va fi hotarata de asociati prin AGA? La cuantum ma refer...
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 18:43, 6 Mai 2008
Este obligatoriu sa specificati in actul constitutiv "partea fiecarui asociat la beneficii si pierderi" sau "modul de distribuire a beneficiilor si de suportare a pierderilor"...dar asta nu inseamna ca trebuie sa scrieti 5 lei se dau lui x si 2 lei se dau lui Y...pentru ca nu aveti cum sa treceti cuantumul exact anticipat la data redactarii actului constitutiv, nestiind ce profit/pierdere veti avea, si oricum acestea vor varia de la an la an. Este insa obligatoriu sa scrieti cum se vor imparti beneficiile/pierderile intre asociati, de ex. asociatii participa la beneficii si pierderi proportional cu cota lor de participare la capitalul social.
eu vreau sa "profit" de 67(2) si sa prevad "altfel" in AC, in sensul ca "participarea la beneficii si pierderi va fi hotarata de AGA ordinara".
Iar in AGA ordinara sa le impart altfel decat in cotele de participare la Ks, dupa cum vor hotari asociatii la momentul respectiv.
Nu se poate. Cota de participare la beneficii si pierderi trebuie prevazuta de la bun inceput, in actul constitutiv.
intr-adevar 7 f) imi spune ca AC trebuie sa prevada "partea fiecarui asociat". Dar hai sa presupunem ca e SA si sa corelam 8 k) cu intrebarea mea. De fapt asta e "problema" mea
Tot nu scapi. 8 k) zice "modul de distribuire a beneficiilor şi de suportare a pierderilor", ceea ce inseamna ca regula de distribuire (20%-80%, proportional cu participarea la capital, etc) TREBUIE inserata in actul constitutiv. La SA in special este o masura foarte folositoare eventualilor creditori, care asa pot sti la ce sa se astepte in cazul insolventei.

Alte discuții în legătură

Contributie capital social silviax silviax Legiuitorul (L31/1990) lasa la aprecierea asociatilor unui SRL sa stabileasca modul in care se va face impartirea beneficiilor, actul constitutiv trebuind sa ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati: e obligatoriu ca repartitia partilor sociale sa se face in functie de aporturi? emvetu emvetu Buna ziua, Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL) As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de ... (vezi toată discuția)