avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Nu poti munci normal,cand esti spionat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Nu poti munci normal,cand esti spionat

Din punct de vedere legal,pana unde poate merge un sef cu spionarea subalternilor?Nu stiam de ce nu-mi functiona PC,pana intr-o zi cand m-am hotarat sa mai sterg de prin el ...si am descoperit ca aveam instalat fara stirea mea,Team Viewerul .Lam dezinstalat si PC functioneaza perfect.Cineva,de pe un PC din alta locatie(acasa), vroia sa stie ce fac in fiecare minut.Va rog mult sa-mi spuneti,este legal?Daca in lipsa mea instaleaza din nou acel program,cum trebuie sa procedez?
Nu poate prelua controlul decat daca tu il dai, respectiv sa-i dai parola care este alta de fiecare data cand activezi team wiewer-ul. Deasemenea, cand dai controlul altcuiva se vede pe pc-ul tau, ecranul monitorului fiind albastru.
exista alte programe care le permit sa vada monitorul tau din alta locatie si vara sa iti ceara acea parola la activare. poate prelua si controlul total al pc.
exista si alte programe care le inregistreaza toate miscarile pe care le faci pt situatia in care nu se uita la el permanent. ( iti dai seama ca daca sunt foarte multi angajati este imposibil)
depinde de regulamentul intern al firmei, tu lucrezi pe un bun care le apartine.
Intai,scuzati ,am gresit rusinos scriind ,,lam"in halul asta,corect fiind ,,l-am".Nu-mi plac greselile gramaticale si uneori din viteza...:sorry:Vreau sa va spun ca lucrez la stat,iar seful are acasa pe cineva foarte curios,care nu are ce face.De la inceput a adus pe cineva si a zis ca trebuie sa fie toate cele 4 calculatoare in linie,el putand intra la noi oricand(noi fara parola).Apoi a considerat ca nu ajunge atat,iar cel de acasa trebuia sa se joace toata ziua dea securitatea si a instalat din 2009 ,fara ca noi sa stim,Team Viewer-ul.PC-ul functiona foarte greu,uneori nu mai puteam folosi imprimanta deloc si nu aveam ce sa-i fac.Acum cand am descoperit si am dezinstalat acest blestemat de program,lucrez foarte usor,cu imprimanta nu mai am probleme.Sunt si eu curioasa daca in lipsa nostra,il v a instala iar.
@vallentin24
folosirea tw in timp ce un alt user foloseste calculatorul presupune dereglarea activitatii utilizatorului peste care ai intrat (logic, ii misti mouseul ii perturbi activitatea sau daca doar intrii si te uiti tw te informeaza)

Si nu am spus ca utilizatorul poate observa? Ce legatura are tw cu imprimanta?
"Si in final", daca nu ma pricep "ma bag" , asa mai invat de la un specialist care raspunde. Nu ar trebui sa va supere.:offtopic:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
llumy a scris:

Va rog mult sa-mi spuneti,este legal?Daca in lipsa mea instaleaza din nou acel program,cum trebuie sa procedez?


Este legal sa supravegheze activitatea calculatoarelor care ii apartin. Ce nu are dreptul este sa va violeze intimitatea, cititindu-va mailurile sau avand acces la alte aspecte privind corespondenta dvs personala, daca v-a incurajat sa desfasurati aceste activitati de pe PCul firmei. Dar daca regulamentul precizeaza ca calculatoarele se folosesc pentru activitati de birou si atat, nu vad care ar fi problema.

Cat priveste aspectele tehnice, sunt secundare, poate sa ruleze programul ca serviciu;) La fel cum are dreptul sa puna camere oriunde cu exceptia toaletei, angajatorul isi poate supraveghea calculatoarele.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea convorbirilor telefonice si monitorizarea calculatorului. kty80 kty80 BUna ziua, In aprile va scriam de faptul ca noul sef doreste sa-mi modifice fisa postului...etc. Din fericire inca nu a facut-o insa m-a pus la curent cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire psihica smile_and_nothing_more smile_and_nothing_more mi-a povestit o prietena ca a stat cu un baiat..aveau amandoi parolele la messenger si un program instalat in pc amandurora..zicea ca ea intra la el in pc cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)