avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutionare dosar - plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutionare dosar - plangere

Buna seara ,revin cu o intrebare la care as vrea sa primesc si eu un raspuns sau mai bine zis un sfat.Sotul meu a fost agresat acum ceva timp adica pe data de 30 11 2010.S-a intamplat pe raza unui sat ,a sunat la 112 a venit politaiul din comuna a inceput sa ia o declaratie sotului iar cand au venit si cei trei agresori sotul a fost intrerupt de politai (deci nu ia mai dat voie sa dea declararie)sin a fost trimis la spital pentru a scoate un certificat medico legal si spunandui sa revina cu certificatul la post pentru al pune la dosar.Sotul a plecat la spital celelalte persoane care l-au agresat ramanand la postul de politie ptr declaratie .BUN.In cursul lunii ianuarie sotul a mers la postul de politie pentru a vedea mersul plingerii pe care a facuto si i s-a comunicat ;prima oara ca cerceteaza ;a doua oara ca a fost trimis dosarul la parchet(ducanduse la parchet i s-a spus sotului ca dosarul nu a ajuns la parchet si ca este la postul de politie din comuna respectiva si ca doar i s-a dat un nr de dosar)revenind a treia oarala postul de politie i s-a spus ca dosaru este incadrat la penal ca dureaza vreo 90 de zile,Bun iarasi.Mergand iar la postul de politie i s-a transmis ca acum declaratiile sant ,,tipizate ,,si mai dureaza pina trimite dosarul la parchet.Am si eu o intrebare ;Se poate asa ceva sa fie (declaratii tipizate)?Ar putea sotul sa faca o plangere la comandantul politiei di oras ptr taraganarea dosarului sau ar fi mai bine sa faca direct pangere la parchet pentru tergiversare a dosarului si mai ales am uitat sa precizez ca acel politai o cunoaste foarte bine pe une din persoanele agresoare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:31, 16 Februarie 2011
procedura asa este . da sunt si declaratii tipizate care sunt la fel ca si celelalte scrise pe coala alba , numai ca daca s-a dispus trimiterea in judecata a unuia dintre agresori este obligatoriu audierea pe tipizat.
Audierea pe tipizat presupune începerea urmăririi penale, nu trimiterea în judecată.

Va mai trebui să aşteptaţi, din păcate procedurile sunt greoaie şi durează destul de mult.
nu a-ti prezentat daca sotul are certificat IML sa putem deduce cam la ce anume s-ar incadra eventuala agresiune
ca idee: de la data inregistrarii plangerii penale, organele de cercetare penala,prin procuror,trebuie sa se pronunte in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale in termen de 6 luni de zile.
Sotul are certificat medico legal de 5 zile cei de la politie i-au spus ca incadreaza cele trei persoane la lovire .Daca imi dati voie sa va mai spun ca totul a inceput de la o suma de bani care le-a imprumutat-o acelor persoane (a urmat un sir de amenintari din partea lor ,mesaje pe telefon etc )si acum adica azi 15 02 2011 a expirat termenul din chitanta facuta (de mana)intre noi .As putea stii daca putem sa adaugam la dosarul care li s-a facut si aceasta chitanta mai ales ca totul a inceput din cauza ei .Va multumesc anticipat
Chitanţa, respectiv obligaţia lor de a returna împrumutul, este o problemă de drept civil, pe care nu o puteţi "adăuga" la dosarul penal.

Pe de altă parte, infracţiunea pentru care sunt cercetaţi cei trei este din categoria celor pentru care acţiunea penală se stinge prin împăcarea părţilor.

Cu alte cuvinte, dispuneţi de o pârghie pentru a negocia restituirea împrumutului - să restituie împrumutul şi veţi retrage plângerea penală iar ei vor scăpa fără dosar.

Alte discuții în legătură

Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Furt, tentativă de omor. Maria Maxim Maria Maxim O persoană agresata acum 2 ani, se cunosc agresorii axista declaratii dar dosarul este tot la poliția din localitate. După cat timp se trimite dosarul mai ... (vezi toată discuția)
Agresiune. ce este de facut? kra kra Sunt din loc/jud Tulcea, am 23 de ani si in noaptea de 23 spre 24 martie 2010 la ora 3 :15 am jost agresat si lovit de o persoana cu pumnul si cu obiecte din ... (vezi toată discuția)