avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare doar de la APA CALDA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare doar de la APA CALDA

Datorita facturii imense survernite la apa calda am luat deciza sa ma debransez de la apa calda. De la societatea de furnizare am inteles ca ma pot debransa doar daca fac dovada ca am separat contor de gaz- deoarece se primesc reclamatii in legatura cu anumite persoane debransate ca isi incalzaesc apa cu gazul care este platit la comun.
Probelma este ca eu doresc sa imi instalez boiler electric si nu am contor separat pt gaz deci nu pot primi aviz de debransare.
Daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema va rog sa-mi spuneti modul de solutionare.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: stefan_8844 , utilizator 18:52, 22 Februarie 2011
Nu prea ne-am confruntat chiar cu aceasta problema punctual, dar nu am inteles ce are firma de furnizare a apei calde cu firma de furnizare a gazului. Si chiar de-ar avea care-i problema lor?
Dvs. intocmiti cererea de debransare/deconectare la as. prop. singura in masura sa va puna anumite conditii daca le-ar pune, pentru ca nu vad de ce v-ar pune. Deci vedeti ce spune as. prop., faceti debransarea de la toate conductele de apa calda (daca sunt mai multe), in locul stutului de teava care face legatura cu coducta din gheu puneti un dop cu cap patrat caruia i se da o gaura in vederea sigilarii acestuia de catre cei in drept ca la ap. care au centrale termice.
Probabil ca titularul de contract, as. prop. va comunica la CET ca v-ati debransat de la AC - este nevoie de acest lucru.
Dupa toate acestea, nu mai cosumati apa calda, nu mai participati la repartizarea de pierderi de apa calda si agent termic necesar prepararii acestuia.
Ca va montati boyler bine, dar pana una-alta mai puteti sa incalziti apa si la aragaz, este interzis sau care-i problema?
Succes!
procedura debransari de la apa calda este in felul urmator:
1) cerere catre societatea de furnizoare de apa calda pt debransare, cerere care are acordul asociatiei de locatari prin care isi da acrdul pt debransare;
2)obtinerea unui aviz de la Apaterm, sociatatea furnizoare de apa calda, dupa care urmeaza sigiliarea etc.
Problema e ca din acest an nu se mai poate obtine avizul de debransare de la societatea de apa deoarece se cere contor separat de gaz.
Motivatia pt contor separat de gaz este faptul va se poate incalzii apa cu gaz si factura totala a blocului creste datorita acestui fapt.
deci legislatia este ca de obicei facuta de mantuiala.
daca are cineva vreo rezolvare v-as fi recunoscator!
va multumesc.
Am sa va spun care este rationamentul pentru care se cere dovada instalarii CT si nu este luat in calcul montarea de dispozitive electrice:

1) Sa presupunem ca se deconecteaza de la AC si-si monteaza boiler electric. Aceasta nu este o dovada de netagaduit ca AC si-o va procura numai prin folosirea boilerului electric, nu si prin incalzirea pe aragaz.
Incalzirea pe aragaz ar insemna un consum mai mare de gaz in dauna celorlalti proprietari din bloc, fara sa mai plateasca AC - ca toti ceilalti - sau electricitate pentru ca de fapt nu foloseste boilerul.
Cu alte cuvinte exista posibilitatea de a consuma cat poate din punga la comun si cat mai putin din punga proprie.

2) Daca isi monteaza CT, atunci se face deconectarea de la conducta comuna de gaz, conectandu-se la conducta de gaz cu contorizare la usa si cheltuiala cu producerea AC va fi clar numai din punga proprie, fara nici o suspiciune ca ar folosi punga comuna. Nu punem in discutie cazurile de furt calificat prin conectarea ilegala inapoi la conducta de AC a blocului.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
elga50, moderator
@elga50
Eu va inteleg rationamentul, dar este abuziv. Nu poti conditiona debransarea de la apa calda prin prezenta contoarelor de gaz. Sunt situatii diverse in care chiar nu ai nevoie de apa calda. sau nici macar de gaz; asa cum sunt firmele de apartament. Mergand pe acelasi considerent, ai putea sa aplici rationamentul si la instalarea repartitoarelor de caldura. Si in acel caz ai putea sa "induci" ca odata cu instalarea repartitoarelor de caldura va creste consumul de gaz prin folosire pentru incalzire. Rationament la fel de corect ca primul. Dar in practica, la modul general constituie un abuz si nu ar trebui aplicat.

@stefan_8844
Nu e mai simplu sa va montati repartitoare (daca n-aveti) si astfel daca nu consumati nu platiti. Puteti sa faceti ce vreti cu instalatia de apa proprie din apartament. Montati-va 10 boilere electrice. Nu vad unde e problema.

Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
grandanat, utilizator
Firmele nu se deconecteaza de la AC - nu stiu sa se intample asta, au contoare montate, nu consuma, nu platesc - indeobste se deconecteaza de la conducta comuna de gaz, intrucat nu au la ce folosi gazul si mai fac si economie la cheltuielile cu intretinerea spatiului. Deci nu este un bun exemplu pentru a demonstra ca am eu un rationament prost.

Pe de alta parte vreti sa spuneti ca montarea repartitoarelor nu evidentiaza, in special in primul si al doilea an de functionare a lor, o marire excesiva a facturii de gaze in timpul iernii? Asta vreti sa spuneti? Poate nu ati vazut o diferenta remarcabila intre factura de gaze vara si cea din timpul iernii....!

Eu am incercat sa imi explic si sa explic de ce cred eu ca se conditioneaza deconectarea de la AC de instalarea unei CT.
Conditionarea aceasta este un fapt si eu consider ca e abuziva, dar o explicatie trebuie sa ne dam, nu?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)
Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Debransare de la gaze la bloc alina_25 alina_25 Se poate debransa un apartament de la reteaua comuna de gaze fara a avea montata centrala de apartament sau contuar de gaz separat? Va multumesc! (vezi toată discuția)