avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume purtat anterior
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume purtat anterior

Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este posibil sa ii retrag numele fara a fi afectata fetita? Din cauza comportamentului ei nu mai vreau sa-mi poarte numele, mai ales ca s-a recasatorit, si eu la fel. Multumesc.

Multumesc pentru raspunsuri, dar se poate acest lucru printr-o actiune in anulare?
Cel mai recent răspuns: ramurica , utilizator 21:15, 19 Februarie 2011
Dvs. nu ati fost prezent la judecarea procesului?
Sa inteleg ca initial ati fost de acord ca fosta sotie sa pasteze numele de familie al dvs. iar acum v-ati razgandit?
Nu inteleg, daca ea este recasatorita , va poarta tot numele dvs?
Prin hotararea de divort, instanta s-a pronuntat asupra tuturor capetelor de cerere invocate, inclusiv cel cu purtarea numelui dupa divort.
Daca s-a stabilit ca fosta sotie sa poarte numele avut in timpul casatoriei, iar dvs. nici nu v-ati opus si nici nu ati formulat recurs pentru a schimba acest aspect, iar hotararea a ramas definitiva si irevocabila, nu mai putei face nimic, va purta in continuare numele dvs.
Dar am inteles ca s-a casatorit, probabil ca-si va schimba singura numele dupa viitorul sot.
Da poarta tot numele meu. As dori sa-l retrag.
S-a recasatorit acum 3 - 4 ani si nu stiu daca poarta si numele actualului sot.
Sa fiti multumit daca nu imprumuta prin casatorie numele dvs. si celuilalt sot, pentru ca legea permite, acuma este numele ei, face ce vrea, dvs. nu mai puteti face nimic pentru a schimba ceva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
Procedura administrativa schimbare nume wazz wazz Buna ziua, In urma divortului am pastrat numele fostului sot si pe cel de fata adica acelasi nume ca in timpul casatoriei si anume XY. De atunci au trecut ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)