avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

Buna ziua!
In primul rand multumesc pentru raspunsurile primite pe acest site.
Mai am o nelamurire, insa! Fondul de rulment se stabileste in functie de suprafata sau poate fi stabilit in functie de numarul de persoane care locuiesc intr-un apartament?
Cel mai recent răspuns: costelmardare , utilizator 09:38, 23 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui si....si!
Pentru ca o cota de intretretinere este formata si din cheltuieli pe suprafata (in pondere de cam 50%), in functie de consum, dar si de numarul de persoane.
Nu este reglementat acest aspect, dar se poate face un studiu al ultimului an si vazut ponderea diverselor categorii de cheltuieli, iar fondul de rulment dimensionat ca atare.
Este o decizie care se ia in cadrul asociatiei de proprietari.
Singura recomandare care se face din afara asociatiei este aceea ca fondul de rulment sa acopere cota celei mai costisitoare luni din iarna trecuta, plus un spor pentru inflatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul sumei se stabileste in Adunarea generala si trebuie sa fie egal cu o suma apropriata celei mai mari intretineri din an pt. un apartament cu 1, 2 sau 3 camere .De ex. se poate stabili ca pt. 2 camere sa fie 200 lei pt. 3 camere 300 lei si pt. 4 cam/. 400 lei (,nu pt. fiecare ap. in parte sume diferite) .In procesul verbal al Ad,gen sa fie mentionat ce sume s-au stabilit . Cuantumul poate fi modificat tot prin Hot. ad.,gen. in anii urmatori.
Imi permit sa va contrazic doamna avocat. Sunt de parere ca e normal sa fie sume diferite , nefiind important numarul de camere si nici macar de persoane . De exemplu, daca doua apartamente identice au consumuri totale diferite , cum se intampla de obicei, de ce sa platim fonduri egale ??? Sa zicem ca eu folosesc in timpul iernii repartitoarele la gradatia 2 + un consum de 2m cubi de apa si am o intretinere de 200 de lei, iar dvs la 5 sau 6 + 5 m cubi de apa si aveti 500 de lei..... de ce sa platim egal ???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fondul de rulment se stabileste in functie de valoarea cea mai mare a cheltuielilor de intretinere din luna cu cea mai mare valoare din ultimul an majorta cu o marja de 20%. Ex: Ian 100 ron, Feb 150 ron, Martie 170 Ron, Aprilie 150 ron, Mai 190 ron de aici rezulta valoarea fond de rulment necesara pt acest apartament este de 190 ron majorata cu o marja de 20%.
Alin.ceausescu Asta cu 20% de unde ati scos-o?

Mihaela_dumitra luati listele din ultimele 12 luni si pentru fiecare luati valoarea cea mai mare.
Rotunjiti suma .(in sus) sa tina omul minte cat are de dat si gata.

Alte discuții în legătură

Are dreptul ad. gen. a prop. să stabilească afară de majorarea ... AdrianaMorosan AdrianaMorosan Are dreptul Ad. Gen. a Prop. să stabilească afară de majorarea fondului de rulment și cuantumul fiecarui ap. de 500 lei la fond? Adică să nu se respecte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fondul de rulment este obligatoriu? daca da, de ce ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Fondul de rulment este obligatoriu? Daca da, de ce difera ca valoare, eu fiind cu toate platile la zi? Acesta se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)