avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntarea la partile sociale si functia de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntarea la partile sociale si functia de administrator

buna ziua
sunt asociat intr-o societate comerciala si detin si functia de administrator.am incercat pe cale amiabila sa renunt dorind sa cedau partile sociale asociatei mele,dar nu am ajuns la un consens.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.cum pot renunta la functia de administrator?
2.cum pot renunta la partile sociale?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Sil_viu , utilizator 12:40, 25 Aprilie 2010
Art. 226. - (1) Asociatul în societatea în nume colectiv, în comandită simplă sau în societatea cu răspundere limitată se poate retrage din societate:
a) în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c) în lipsa unor prevederi în actul constitutiv sau când nu se realizează acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri a tribunalului, supusă numai recursului, în termen de 15 zile de la comunicare.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), instanţa judecătorească va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi cu privire la structura participării la capitalul social a celorlalţi asociaţi.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru părţile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociaţilor ori de un expert desemnat de aceştia sau, în caz de neînţelegere, de tribunal.
mai este o problema
sediul social este la mine acasa,cum notific societatea sau asociata ?la adresa ei sau a societatii?
va multumesc
Legea 31/1990
ART. 195
(3) Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziţii speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, arătându-se ordinea de zi.
ART. 196
Dispoziţiile prevăzute pentru societăţile pe acţiuni, în ce priveşte dreptul de a ataca hotărârile adunării generale, se aplica şi societăţilor cu răspundere limitată, termenul de 15 zile prevăzut la art. 132 alin. (2) urmând sa curgă de la data la care asociatul a luat cunostinta de hotărârea adunării generale pe care o ataca.

Notificarea se face la domiciliul ( sediul, dupa caz ) asociatilor.
Faceti un act aditional la actul constitutiv,cu cesiune parti sociale si schimbarea sediului social.
asta este usor.problema este ca asociata mea nu vrea,desi i-am solicitat acest lucru de nenumarate ori.nu stiu ce sa mai fac fiind ca eu doresc sa scap si nu am nici o pretentie de la ea.vreau doar sa ies din firma si sa mut sediul social.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Faliment ionelitaroby ionelitaroby Buna ziua . in urma cu cateva luni am intrat ca asociat cu procent de 23% intr-o firma toate ok pe vremea aceea. Dupa cateva luni m-am trezit ca sunt asociat ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat......alt caz elyna elyna cum se poate retrage un asociat dintr-o societate cu raspundere limitata ( cu 2 asociati si administratori) in conditiile in care: - celalat asociat mai are o ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ies dintr-o firma in care sunt asociat elyzelaura elyzelaura Buna ziua, Sunt asociat intr-o firma, nu administrator si as dori sa renunt pe calea cea mai simpla deoarece nu pot da de administratorul firmei. Va rog sa ... (vezi toată discuția)