avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amenda pentru intarziere depunere 392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amenda pentru intarziere depunere 392b

Am mers cu o zi intarziere sa depun declaratia 392b si inspectorul fiscal a zis ca intai sa platesc o amenda.Am achitat-o la trezorerie.Inspectorul nu a facut proces verbal pentru amenda.trebuia?Pot sa pun amenda pe cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: CostinFC , utilizator 17:52, 26 Martie 2012
Buna ziua !
Amenda contraventionala platita fara proces- verbal ? Ce ati achitat la Trezorerie ?=D>Asta se cheama abuz in serviciu din partea celui ce v- a " sanctionat " si naivitate din partea dumneavoastra.
Si inca o intrebare retorica : in ce baza treceti banii dati " pe cheltuieli" ?
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Marius Zaharia, Avocat
cabibi a scris:

Am mers cu o zi intarziere sa depun declaratia 392b si inspectorul fiscal a zis ca intai sa platesc o amenda.Am achitat-o la trezorerie.Inspectorul nu a facut proces verbal pentru amenda.trebuia?Pot sa pun amenda pe cheltuieli?


Cat ati platit amenda?
De unde era eu sa stiu asta?Eu sunt medic,nu avocat
.Inseamna ca acolo zace o adunatura de spagari incompetenti platiti din banii nostri.
Nici nu eram sigur ca trebuie sa completez 392b .Mi-a facut proces verbal in momentul in care i-am dat chitanta de la trezorerie.Dumneavoastra ziceti ca nu trebuia sa o platesc?Mi-a zis clar ca nu imi primeste declaratia pana nu platesc amenda,ca asa zice legea.
Eu credeam ca voi primi un avertisment.Am platit 250 ron.
Intrebarea este :cine nu a depus declaratia<si sunt f multi> ce pateste?
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters195921, utilizator
Nu trebuie sa fiti avocat ca sa stiti ca o amenda se plateste pe baza unui proces verbal. Daca faceti o greseala in trafic si va opreste politia, nu va face proces verbal?
Da, nu putea primi declaratia fara ca amenda sa fie platita (desi erau solutii legale ca sa nu fiti amendat), dar nici dvs. nu puteati plati amenda fara sa aveti un proces verbal in care sa scrie cuantumul amenzii si culpa pentru care sunteti sanctionat.

Amenda platita o puteti trece pe cheltuieli, dar nu va diminueaza impozitul pe venit. Este o cheltuiala nedeductibila.

Intrebare: ati platit 250 de lei amenda pentru ca asa v-au spus; daca va spuneau ca amenda este de 10.000 lei o mai plateati? Sau cereati intai procesul verbal si o opinie avizata?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu am fost amendat niciodata pana acum.De acum incolo voi sti.Adevarul este ca nici nu am vrut sa ma cert cu inspectoarea mea,dar se pare ca nu sunt pentru tara asta.M-a scarbit intamplarea asta.
Asa ca voi pleca si eu ca si alti colegi de ai mei.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa rovinieta montemir montemir In instiintarea de plata spune > Contravenientul are obligatia sa achite in lei pe langa amenda contraventionala ........si contravaloarea tarifului de ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale in 48 de ore de la data primirii hotararii judecatoresti REMUSMATEI REMUSMATEI SE POATE PLATI AMENDA LA 48 ORE ( 1/2 CONFORM PV ) , DUPA PIERDEREA IN INSTANTA A CONTESTATIEI ? LA TECUCI SE REFUZA PLATA REDUSA DUPA PRIMIREA HOTARIRII , E ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face? glo glo am primit o amenda.am primit procesul verbal prin septembrie 2009. nu am achitat in 15 zile dar nici nu l-am contestat. acum am vrut sa platesc amenda,dar ... (vezi toată discuția)