avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic poate fi angajat la doua firme?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic poate fi angajat la doua firme?

As dori sa angajez la firma un consilier juridic in part-time (2 ore/zi). Acesta este angajat cu norma intreaga la o institutie tot pe postul de Consilier juridic, fiind debutant.
Am inteles ca exista o lege care ii interzice sa fie salariat in 2 locuri pe aceeasi functie, dar sunt nedumerita pt ca am cunostiinte care au consilier juridic tot in part-time, desi acesta ocupa aceeasi functie la alta societate comerciala.
Ma puteti lamuri?
Nu exista limitari ale dreptului la munca pentru consilierii juridici, in sensul ca ar putea sa profeseze numai la un singur loc de munca .
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2008
Diana Persa, Avocat
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Fac excepţie situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii. Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

Am fost la ITM, dar aici m-au zapacit de tot:sticktongue:.
D-na de la cartile de munca mi-a spus ca nu e nici o problema, ca domnul pe care doresc sa-l angajez part-time are voie sa fie consilier juridic in 2 locuri diferite, insa seful dumneaei a contrazis-o spunandu-mi ca un consilier juridic nu are voie sa mai fie salariat in alta parte, decat ca cadru didactic universitar, dupa cum prevede statutul juristilor.
Prin urmare, are voie sa fie sau nu consilier juridic salariat la 2 societati?

P.S. Am intrebat si juristi, dar si aici sunt tot 2 tabere.#-o
2 juristi, 3 pareri.
Problema insa e clara si nu are loc de interpretari, eventual de confuzii.
D-l de la ITM confunta interdictia pentru consilierii juridici de a exercita alta functie salarizata, cu exceptia celei de cadru didactic universitar, cu problema dvs, in care salariatul indeplineste tot functia de consilier juridic dar in doua locuri.
anely_gy a scris:

...............................................
Prin urmare, are voie sa fie sau nu consilier juridic salariat la 2 societati?
...........................................


Are voie sa fie salariat la 2 societati diferite.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati consilier juridic antisocial charm antisocial charm Buna! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Conform Statutului cons.jr. profesia de consilier juridic este incompatibila cu alte profesii ... (vezi toată discuția)
Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Pot incheia contract de conventie civila? marylenacr marylenacr Buna ziua, Se poate ca firma x sa incheie un contract de conventie civila cu o persoana fizica, Y, pentru consultanta juridica? Y este consilier juridic. Ce ... (vezi toată discuția)