avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar

Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24
Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani.
Conform legii pensiilor varsta de pensionare ar trebui sa fie in iunie 2011
Intrebarea mea este
Perioada lucrata dupa iesirea la pensie din armata, cand este legal sa fie adaugata la calculul pensiei, in conditiile actuale
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
mvbl, utilizator
Cel mai recent răspuns: DIMITRIU , utilizator 13:43, 19 Aprilie 2011
Dupa iesirea la pensie anii lucrati in continuare se adauga la interval de un an .Puteti depune deja la Casa de pensii dovada ca ati lucrat ,se adauga la pensie.
N-ati precizat despe ce categorie de pensie este vorba (anticipata, pentru limita de varsta etc.).

Daca beneficiati de pensie pentru limita de varsta, in baza art. 107, alin. (3) din Legea nr. 263/2010, puteti solicita casei de pensii sectoriale recalcularea pensiei prin adaugarea stagiilor de cotizare si a veniturilor nevalorificate la stabilirea acesteia.
Am spus ca sunt pensionat in urma restructurari armatei
conform legii 119/2010 pensia este cu vechime completa
mvbl a scris:
Am spus ca sunt pensionat in urma restructurari armatei conform legii 119/2010 pensia este cu vechime completa

Imi pare rau, categoria "pensie cu vechime completa" nu exista in nicio lege, exista doar in exprimarea reporterilor TV si a unora dintre cei care ne conduc.

Daca beneficiati de pensie pentru limita de varsta sau daca, la momentul intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010, beneficiati de pensie anticipata sau pensie anticipata partiala, puteti solicita adaugarea stagiilor, in baza prevederilor pe care le-am mentionat in mesajul anterior.
Imi cer scuze pentru informatiile furnizate dar nu stapanesc termenii foarte bine
Da am iesit la 46 de ani la pensie in urma restructurarii armatei in baza ordonantei nr, 7 / 1998 si a legii 164 privind pensiile militare cu o vechime de 28 de ani din care 24 ca si cadru militar.
Din legea 119 am inteles ca avand stagiul complet de cotizare de 20 de ani sunt considerat cu pensie la limita de varsta si deci pot sa solicit recalcularea pensiei adaugand si cei sase ani lucrati dupa iesirea la pensie.
Am solicitat informatii aici, ca seful casei de pensii a MApN, la depunerea adeverintelor care atestau contributia mea la fondul de pensii dupa iesirea la pensie mi-a spus ca perioada asta se ia in calcul numai dupa varsta de 65 de ani (adica probabil dupa ce nu mai exist)
Va multumesc pentru amabilitate (D-ra (na) Gabriela Pintea )
Cu stima

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie mi rokviitt rokviitt sunt pensionar din Ministerul de Interne, am pensie anticipata de serviciu din 2007,cu vechime totala 32 ani, sunt nascut in 1958, in prezent lucrez in ... (vezi toată discuția)
Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa pensionare ref ref Am iesit la pensie la varsta de 40 de ani,in 30.11.2005,din cadrul Ministerului Apararii Nationale.In prima decizie de pensionare din anul 2005 scria ca este ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie DIMITRIU DIMITRIU ESTE UN SUBIECT DE LARG INTERES PENTRU MILITARII DISPONIBILIZATI Intrebari : 1. In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art ... (vezi toată discuția)