avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reconstituire vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reconstituire vechime

care este procedura reconstituirii vechimii, in cazul in care cartea de munca s-a pierdut, iar in 2 cazuri nu am nici macar un exemplar al contractului de munca?
cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 7 Iunie 2011
Va trebui sa mergeti la unitatile la care ati lucrat pentru a scoate adeverinte de munca, perioada, veniturile incasate, copii depe contractele de muinca si poate veti gasi si vreo copie a carnetului de munca pe la una din acele unitati .
După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă.

O alta varianta, ar fi sa depuneti o solicitare la ITM pentru eliberarea de adeverinte de vechime pentru perioadele lucrate la acei angajatori.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc
Am obtinut o hotarare judecatoreasca de reconstituire a vechimii în munca, fostul angajator mi-a eliberat o adeverinta cu perioada in care am lucrat, insa Casa de Pensii nu o accepta. Ce sa fac in continuare?
Casa de Pensii ar trebui sa-si motiveze refuzul primirii acelei adeverinte ... posibil sa nu fie un format agreat de acestia ... ce motiv au invocat?

Alte discuții în legătură

Vechime carte de munca victor sorin victor sorin Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin ... (vezi toată discuția)
Reconstituire vechime in munca florin112112 florin112112 Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu reconstituirea vechimii in munca daca arhiva unitatii unde am lucrat a fost distrusa si nu am nici ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)