avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie de raspundere civila pentru ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicul inmatriculat in SUA

AR PUTEA CAREVA SA MA AJUTE SI PE MINE SA IMI SPUNA CUM FAC SA PUN ASIGURAREA OBLIGATORIE PE O MASINA CARE ESTE INSCRISA IN AMERICA?
DIN CATE AM AFLAT PAA ACUMA CMPANIA DE ASIGURARI CU CARE SUNT ACUMA NU VREA SA IMI AIGURE MASINA PENTRU ROMANIA
CINE AR PUTEA SA IMI DEA CEVA INFORMATI POATE VREUN NUMAR DE TELEFON UNDE SA SUN SAU CEVA SA MA AJUTE
VA MULTUMESC FOARTE MULT
DACA VRETI PUTETI SA IMI SCRIETI SI LA ADRESA MEA DE EMAIL
COSMINPM@YAHOO.CO
VA MULTUMESC
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
cosmin_seattle, utilizator
Cel mai recent răspuns: crmnradu , utilizator 12:35, 15 Martie 2011
Pana la aceasta ora nu se fac polite RCA decat pt masini inmatriculate in Romania. Deci singura solutie ar fi intai sa inmatriculati masina aici si apoi va puteti face si polita RCA.
DE INSCRIS MASINA IN ROMANIA NICI NU SE PUNE PROBLEMA DEOARECE COSTA FOARTE MULT IMI TREBUIE INTR-UN FEL SAU ALTUL SA GASESC O SOLUTIE CA MASINA CU NUMERE DE AMERICA SA AIBA ASIGURAREA OBLIGATORIE PE TERITORIUL EUROPEI
CHIAR CREDETI CA NU AM NICI O SANSA ?????/
Intrebati la societatile de asigurare daca va pot face carte verde pentru aceasta masina. Acum 10 ani am facut o carte verde la o masina inmatriculata in strainatate la Omniasig.

Legea 136 din 29 decembrie 1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania
+LEGEA Nr. 172 din 14 mai 2004

ARTICOLUL 56
Persoanele care folosesc pe teritoriul Romaniei autovehicule inmatriculate in strainatate si nu sint asigurate in strainatate, potrivit prevederilor art. 48 alin. 2, sau ale caror asigurari expira in timpul aflarii pe teritoriul Romaniei, datoreaza primele de asigurare, corespunzator perioadei de la intrarea, respectiv expirarea valabilitatii asigurarii, pina la iesirea autovehiculului din tara.

La intrarea si iesirea din tara, personalul politiei de frontiera de la punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României va controla documentele de asigurare si va solicita proprietarului, împuternicitului acestuia sau conducatorului autovehiculului dovada platii primei de asigurare datorate.

Persoanele neasigurate sau care nu pot face, la control, dovada asigurarii ori a platii acesteia vor fi îndrumate sa achite primele de asigurare la reprezentantii asiguratorilor autorizati în acest sens."
OK DOINA MERCI MULT DE INFORMATI
DAR PROBLEMA ESTE A EU SUNT PUTIN CAM GREU DE CAP
AI PUTEA SA IMI EXPLICI PANA LA URMA DUPA TOATE LEGIILE ASTEA CARE MI LEAI SCRIS CARE ESTE REZOLVAREA ?
VREISA SPUI CACI LA INTRAREA IN TARA POLITIA DE FRONTIERA AR PUTEA SA MA AJUTE IN VREUN FEL ?
SAU ?
DEOARECE EU NU AM ADUC INCA MASINA TARA URMEAZA CA IN VARA SA ADUC MASINA IN TARA
MERCI MULT

Alte discuții în legătură

Autoturism strain cu asigurare romaneasca? manole silviu manole silviu Este valabila o asigurare facuta in Romania pentru un autoturism inmatriculat in Austria? (vezi toată discuția)
Rca in romania pentru masina inmatriculata in italia socrate1881 socrate1881 buna ziua.am o masina inmatriculata in italia pe numele meu si imi expira asigurarea pe 15 aprilie.pot sa ii fac o asigurare in romania(am deschis proces ... (vezi toată discuția)
Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)