avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de asociere in participatiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de asociere in participatiune

buna ziua!
Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, iar cealalata vine cu forta de munca si cu societatile carora le vor tine contabilitatea.
Asocierea creata trebuie sa poarte un nume?
Cine poate sa imi dea informatii sa pot afla despre acest contrac?
Sau care este posibilitatea de asociere intre cele doua societat? Una are obiect de activitate contabilitate, autorizata de CECAR, cealalta management.
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: angi_bathory , utilizator 11:00, 24 Ianuarie 2009
Asocierea in participatiune e altceva. Sub nicio forma nu se preteaza situatiei expuse, in care fiecare parte presteaza un serviciu celeilalte. Asocierea in participatiune este un mod de a pune in comun resurse pentru dezvoltarea unei activitati comune, din care sa iasa profit care se imparte. Puteti citi despre asta aici:www.avocatnet.ro/content/art...

Ceea ce va trebuie este un contract barter sau ceva asemanator, pentru ca fiecare parte ii presteaza celeilalte un serviciu, asa incat nu se platesc bani - am inteles bine?
Nu este contract de participatiune . In cazul unui contract de asociere in participatiune una din firme va tine evidenta contabila , iar cea de-a doua va primi doar informati cu privire la situatia contabila si evident profitul . Va fi o participare fifti-fifti.
In cazul tau asa cum ti s-a mai spus este nevoie de un contract de servicii ; serviciile sunt reciproce de ambele parti .
In cazul de fata ar putea functiona, depinde de conditiile concrete sistemul societatii civile infiintate in baza codului civil .
Stimate juristconsult, cumva sugerati sa apeleze la societate civila? Ca daca da, sincer nu se intelege... Dimpotriva, pare ca ati cam amestecat asocierea in participatiune cu societatea civila...
Nu am incurcat asocierea in participatiune cu societatea civila, am pornit, ca sugestie de la situatia care interesa in concret si ce isi propuneau cele doua parti .:(

Alte discuții în legătură

Contract de barter intre 2 srl-uri MihaiTeo MihaiTeo Buna ziua, Se poate face un contract de barter intre doua societati, care prevede ca una dintre societati \"imprumta\" un angajat specializat celeilalte, ... (vezi toată discuția)
Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)
La un contract de comodat pentru folosinta unor utilaje, se poate achita sumele pentru un credit de cumpararea acestora ContSters74561 ContSters74561 Societatea X, cu 4 asociati, toti din familie a avut activitate de panificatie pana in 2007. Aceiasi asociati au mai infiintat o alta firma Y si in continuare ... (vezi toată discuția)