avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cetatean olandez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cetatean olandez

Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania?
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 12:46, 16 Martie 2011
da.. fara probleme
dar trebuie sa i faceti si permis de munca
Din cate stiu, Olanda este membra UE.
In acest caz, puteti sa il angajati fara permis de munca.
Dupa intocmirea contractului de munca trebuie sa mearga cu un exemplar, in original, la Oficiul Roman de Imigrari pentru a obtine cod numeric personal.
mariai a scris:

Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania?


Da, se poate angaja....avand in vedere ca este cetatean al unui stat membru UE si ca este rezident in tara acesta poate fi angajat fara a avea nevoie de autorizatie de munca.
sigur se poate pentru ca stiu ca era o lege ( nu mai stiu exact legea) care spunea ca tarile care impun restricti Romaniei la munca si noi la randul nostru impunem restricti pentru cetateni tari respective si nu puteai face angajarea fara permisul de munca.
Legislatia aplicabila este OUG nr.56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Angajat strain pe teritoriul romaniei BiancaOrban BiancaOrban Buna, Va rog sa-mi spune-ti care sunt conditiile pt. a putea angaja cu CIM, un cetatean olandez in Romania (la o firma de IT)? Care e pprocedura mai exact? (vezi toată discuția)
Cim pentru o persoana din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca un SRL din Romania poate angaja o persoana din UE (mai precis din Germania) cu contract individual de ... (vezi toată discuția)