avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Predare bunuri prin executor judecatoresc sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Predare bunuri prin executor judecatoresc sau declaratie la notar

Buna ziua,

In urma unui dosar de partaj s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca impartirea bunurilor.
Daca se alege varianta declaratie la notar care sunt taxele si cine le plateste: cel care preda sau cel care primeste ?
In cazul unui refuz de comunicare intre parti (prin intalnire, telefon, etc.) ce se poate face...termenul stabilit in hotarare se scurge.
Daca una dintre parti nu vrea sa accepte o discutie normala pentru a stabili modalitatea de predare-primire a bunurilor cine plateste executorul judecatoresc ?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
tiberiu2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: avatar_one , utilizator 23:53, 19 Martie 2011
procesul verbal de predare primire nu trebuie incheiat in forma autentica.este suficient a fi redactat in forma olografa si in prezenta a 2 martori.
cel care refuza va suporta si taxele aferente.
Cum se poate face dovada ca i s-a comunicat faptul ca nu este rea intentie de predare a bunurilor (intalnire cu martori, declaratie la notar, executor judecatoresc) si ca i s-a comunicat partii care nu accepta nicio varianta ca poate veni sa-si ia bunurile ce s-a hotarat ca-i apartin ?
...si cum se dovedeste ca partea care ar trebui sa primeasca bunurile nu accepta o intalnire cu martori si semnarea unui proces verbal de predare-primire ?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
tiberiu2008, utilizator
De ce nu i le duceti dv? Daca s-a hotarat ca anumite bunuri ii apartin partii, iar aceste bunuri se afla in posesia dv, deci le detineti ilegal, nu credeti ca este de datoria dv sa i le predati?
...aoleuuuuuu...nu mai scrieti sa va aflati in treaba...cum sa-i duca banii si ce mai are de dus fara notar ?...ii preda pe vorbe ? @m_ella2005 tu asa ai face ?
Pai decat sa ma trezesc executata silit si sa mai platesc si cheltuieli de executare, nu mai bine i le dau de buna voie?

Alte discuții în legătură

Partaj - cum se predau/primesc bunurile ? ContSters199599 ContSters199599 In cazul in care exista o hotarare, cum se procedeaza la predarea/primirea bunurilor ? Mentionez ca intre parti nu exista comunicare, este un refuz total de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare sau iesire din indiviziune/ dupa dezbatere succesorala Blancy Blancy Buna, in urma dezbaterii succesorale au fost emise 3 certificate de mostenitor. 1-Sotul supravietuitor se 2-pentru copiii majori. Tatal se prezinta la notar si ... (vezi toată discuția)
Executare silita imprumut pf cu garantie mobiliara Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti ce procedura trebuie sa urmez ca sa pot stinge o executare silita pt un imprumut la notar pe pers. fizica garantat cu ... (vezi toată discuția)