avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare societate

se mai pot recupera creantele de la o societate dizolvata? acum am aflat ca o societate care datoreaza o suma de bani societatii mele, a fost dizolvata acum 5 luni...insa nu m-a anuntat nimeni..cum mai pot recupera creanta daca tribunalul la care se afla pe rol a dat solutia: " admite cererea, dispune dizolvarea societatii " ?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:21, 2 Aprilie 2011
#-o din pacate acest lucru se intampla destul de frecvent. Este imposibil intrucat societatea respectiva a fost dizolvata, orice eventuale bunuri detinute au fost cu siguranta scoase la vanzare.
si asta ce inseamna , ca am primit tzeapa asa pe romaneste spus si niciodata nu o sa mai pot recupera creanta, sub nicio forma?
Dizolvarea debitorului dvs. nu vă împiedică să vă recuperaţi creanţa. Puteţi să vă folosiţi de aceleaşi instrumente pe care le puteaţi folosi şi anterior dizolvării debitorului.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Amila, utilizator
Dizolvarea deschide procedura lichidarii societatii comerciale. Vedeti art. 227 si urmatoarele din Legea 31/1990. Va sugerez sa solicitati de la Registrul Comertului informatii despre firma in cauza si in functie de acestea veti stabili calea de recuperare sau nu a creantei.
Bafta!

tribunalul la care se afla pe rol a dat solutia: " admite cererea, dispune dizolvarea societatii " ?

O societate comerciala are personalitate juridica pana la radiere !
Va recomand sa cereti la ORC numirea unui lichidator in conformitate cu art 237 din lege 31/1990 dupa termenul de 4 luni

Alte discuții în legătură

Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fara lichidare - implicatii fiscale negrea camelia negrea camelia Buna ziua, Am o societate fara activitate din 2006 , preluata in 2008 .Din acte am vazut ca nu se depusese declaratia fara activitate la 31.12.2006 . Am ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)