Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este cuantumul unei amenzi in situatia in care agentul constatator a trecut in procesul verbal doar amenda, fara a specifica si cat ar trebui sa platesc in 48 ore?

Cel mai recent răspuns: georgio , utilizator 22:28, 6 Aprilie 2011
Cand nu se trece posibilitatea achitarii a jumatate de amenda in 48 ore, acea amenda se achita integral, neexistand posibilitatea sa platesi jumatate in 48 ore.
daca nu a specificat cat trebuie sa platiti inseamna ca nu se aplica aceasta prevedere...
trebuie vazut daca e bifat ca puteti plati in 48 h, ptr ca daca este bifat inseamna ca puteti plati jumatate din suma, chiar daca nu e specificata
e geva de genul ca sanctiunea e de la 100 la 500 ( conform legii x ), ca amenda e de 400 si ca i termen de 48 de ore se poate achita 1/2 insa in zona punctata e o liniuta ( nu 200, adica1/2 din amenda de 400 sau 50, adica1/2 din minimum specificat de lege, 100 )
daca e liniuta inseamna ca nu se poate achita jumatate in 48 de h, trebuie sa achitati intreaga suma
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 de ore ŞpacBogdan ŞpacBogdan Buna ziua! Azi am primit de la poştarita o scrisoare de la politia locala. In aceasta se afla un proces verbal scris cu greseli gramaticale, si cu rubrica in ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)