avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor! urgent!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor! urgent!

sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie alimentara.
sotia mea a introdus actiunea de divort pe motiv ca as fi agresat-o verbal si ca nu am mai mers pentru a "n"-a oara sa o iau de la locuinta parintilor, loc in care obisnuia sa plece in urma micilor "discutii aprinse".
Mentionez ca nu are probe care sa sustina afirmatiile sale, dimpotriva, pot dovedi ca sunt o persoana pasnica...avem prieteni comuni care sunt dispusi oricand sa depuna marturie.

eu, la randul meu, as putea sa dovedesc infidelitatea sa....
ea solicita custodia copilului minor, plata pensiei de intretinere si a cheltuielilor de judecata...
1)daca eu ma prezint la prima infatisare, in fata instantei, si sunt de acord cu pretentiile ei, am sanse sa scap de plata cheltuielilor de judecata?
2) ce se va intampla cu actiunea de divort? va fi admisa din vina exclusiva a mea (daca eu nu introduc cererea reconventionala)
3) este imperios necesar sa imi angajez un avocat?
4)daca introduc cerere reconventionala pentru incredintarea minorului, catre mine, tatal minorei, ce sanse de reusita am, atata timp cat nu au conditii si nici un venit?

PS mentionez ca sunt citat pentru data de 7 aprilie 2011 pt prima infatisare!!
Va multumesc anticipat!!!

(sunt verisorul utilizatorului contului)
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
florentinaaflorea, utilizator
da,,nu neaparat, nu,nu prea
Consultati un avocat si discutati detaliat despre ceea ce va doriti cu adevarat in acesta cauza , dupa care va consolidati propria pozitie procesuala.
Dupa ultimele modificari ale legii, puteti sa divortati si prin acord cu conditia sa va intelegeti asupra tuturor aspectelor, incredintare minor,pensie alimentara, program de legatura cu minorul in cazul in care va fi dat mamei.In ce priveste cheltuielile de judecata, reclamanta poate renunta la ele.Pentru speta in sine, divortul nu se poate termina la primul termen deoarece trebuie sa fie facuta ancheta sociala.Avocatul este necesar numai in conditiile in care nu va intelegeti cu privire la ce v-am spus mai sus.
De principiu, nu sunteti obligat in calitate de parat sa va prezentati in instanta, asa ca va sfatuiesc sa nu va prezentati la primul termen pentru a vedea ce se inatmpla.Mai reveniti cu detalii dupa primul termen.
Nana79 a scris:

Consultati un avocat si discutati detaliat despre ceea ce va doriti cu adevarat in acesta cauza , dupa care va consolidati propria pozitie procesuala.

urgent consultati un avocat, puteti cere termen amanare in vederea angajarii unui aparator; casatoria se va desface functie de probe ,martori; cheltuielile de judecata sunt suportate de cel ce pierde procesul in general; cererile reconventionale trebuie sa le faceti pantru a va mentiona si dvs cererile in cazul in care doriti copilul in incredintare. intampinarile sunt obligatorii. repede, fuga la un avocat!

Alte discuții în legătură

Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara inainte de divort? est est Buna ziua, As avea rugamintea sa ma ajutati cu aceasta problema. Vineri, 05.11.2010, am termen sa depun intampinare la cererea “sotiei” mele. In ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)