avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Respins la concurs - exista o solutie juridica viabila?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Respins la concurs - exista o solutie juridica viabila?

Sotul meu lucreaza ca subofiter in cadrul MJ, absolvent Drept, si a sustinut in vederea participarii la un concurs de ocupare posturi ofiter o examinare psihologica.
Lucrurile stau in felul urmator:
Dupa depunerea dosarului, capitol la care a indeplinit absolut toate criteriile, a fost anuntat SEC, telefonic, sa se prezinte la Bucuresti pentru examinarea psihologica. Fara alte detalii: in ce consta proba, ce calitati sunt cautate, cine il examineaza samd. In anuntul pentru concurs nu exista nicio alta lamurire. In urma sustinerii unei testari scrise, dupa 8 (opt) ore de stat in sala respectiva, spre surprinderea lui a fost dus in fatza unei comisii de examinare. Dupa ce a raspuns la o serie de intrebari, i s-a spus in fatza (atentie - nu era singur, erau mai multi concurenti, deci potentiali martori!) ca e cam mare tupeul pentru un subofiter sa aspire la functii de conducere si ca nu ar trebui sa se supere daca vor constata ca nu au trecut de examinare. Atat - si i-a trimis acasa sa astepte "rezultatul". Care a venit azi - evident, picat. Evident TOTI subofiterii, testul fiind trecut doar de ofiterii care lucrau in zona serviciului vizat.
Intrebare: e normal? E normal sa nu ai voie sa contesti un rezultat de acest gen? E normal sa nu fie explicat, justificat acest rezultat? E normal sa ti se spuna in fatza ca oricum degeaba te-ai deplasat? Tin sa mentionez faptul ca sunt sigura 100% ca proba "scrisa" este ireprosabila.
In concluzie, caut pe cineva dispus sa ne ofere o solutie juridica viabila la aceasta bataie de joc.
Daca toti am reactiona ca dvs. la nedreptatile sistemului, am avea alt statut .
Daca depune doar unul singur contestatie, nu are nici o sansa. daca insa se unesc toti acei subofiteri care au fost martori la aranjamentul ordonat " de sus" situatia se schimba......
Fara nicio suparare, acum toti subofiterii fac dreptul la distanta la particulare si se vor ofiteri. Nu avem atatea posturi de ofiteri disponibile.

Nu cred ca un astfel de demers are vreo sansa de succes, dimpotriva. Deasemenea, un salariat al MJ, chiar si subofiter, are anumite obligatii, una dintre ele fiind si ca nu are voie sa se opuna sistemului. Repercusiunile ar urma - cu siguranta.
Si cine v-a zis ca acei ofiteri nu au facut tot dreptul "la distanta la particulare"?
Din cauza mentalitatii si a fricii nu se schimba nimic.
Sa conteste rezultatul concursului toti cei "picati" .Eu sunt sigura ca a fost "aranjat".
Sotul meu a facut Dreptul LA ZI , absolvent 2000. La actualul loc de munca e angajat de 7 ani.
Dincolo de parerile preconcepute, atata timp cat regulamentul prevede participarea la concurs si a subofiterilor, nu doar a ofiterilor, sa faci tu (si aici ma refer la comisie) separarea dupa cum ai chef mi se pare mai mult decat deplasat.
Si apoi, aceasta proba e de tip admis/respins , cunostintele dobandite fiind a fi verificate cu prilejul altor probe de concurs.
Tot pentru domnul exBrom - NIMENI nu este obligat sa se supuna sistemului de teama repercursiunilor.
Apoi, institutia in care lucreaza sotul meu este DEMILITARIZATA, deci... am spus multe cu acest lucru.
Nu imi pasa daca isi pierde locul de munca - are suficient creier in cap sa faca si altceva, nu e lipit de acel loc de munca. Dar dreptatea o vom cauta pana la capatul Pamantului. De repercursiuni ar trbeui sase teama cei ce procedeaza fara temei legal.

Doamna AvValentina - daca ceilalti se tem de o asemenea actiune, sotul meu nu ar putea rezolva nimic singur? Ceilalti doar pe post de martori? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie test psihologic assportiva assportiva Buna ziua! As dori cateva lamuriri cu privire la contestatiile care se fac in urma rezultatului nefavorabil la testul psihologic. Privind testarea psihologica ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic ,politie dordeduca dordeduca La cat timp se poate repeta un examen psihologic daca esti declarat inapt pentru scoala de subofiteri de politie ? (vezi toată discuția)
Regulament de concurs total aiurea, cu descalificarea abuziva a unui candidat georgeandrei georgeandrei Buna ziua, In cursul lunii martie am participat la un concurs organizat de o institutie a statului. Concursul avea la baza un regulament specific aprobat prin ... (vezi toată discuția)