avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare ?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare ?!

Am cumparat o masina euro 3. Din cate am auzit la televizor taxa de prima inmatriculare va scadea de la 1 iulie 2008, este adevarat? Am mai inteles ca cei care au inmatriculat o masina pana la aceasta data vor primi banii inapoi, este adevarat?
Ce imi recomandati sa fac, sa platesc acum taxa (care este mai mare) in eventualitatea ca se adevereste ca se vor primi banii inapoi sau sa platesc taxa ce va intra in vigoare de la 1 iulie 2008?
Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: fan_2201 , utilizator 10:37, 8 Octombrie 2008
Daca puteti sa va prelungiti folosirea numerelor provizorii, eu zic ca e bine sa mai asteptati pana la 1 iulie.
Multumesc pentru raspuns, insa sunteti sigura ca taxa de mediu va intra 100% in vigoare de la 1 iulie, pentru ca eu nu mai am incredere deloc in statul roman, zic acest lucru pentru ca desi masina pe care am cumparat-o era trecuta in actele straine ca fiind euro 4 cei de la rar mi-au trecut-o euro 3 ...
Pot sa prelungesc cat vreau numerele pentru ca nu am luat inca numere provizorii si le am inca pe cele straine.
Iar m-ar interesa daca s-a dat sigur legea prin care cei ce au platit taxa pana la 1 iulie 2008 vor primi banii inapoi, pentru ca ar fi mai avantajos sa platesc acum taxa, chiar daca e mai mare, si sa primesc banii inapoi mai tarziu, insa nu sunt sigur ca a aparut aceasta lege, din cate stiu fusese votata prin camera deputatilor si senat.
Este vorba de OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 327 din 25/04/2008
o puteti vedea aici : [ link extern ]
Am o mare problema si mi-ar prinde bine cateva sfaturi, daca sunteti draguti.
Acum un an am inmatriculat o masina si de aiurita ce sunt nu am facut o copie chitantei pt taxa de inmatriculare. Acum, dupa aparitia OUG 50 as vrea si eu sa solicit restituirea diferentei de taxa, dar .........fara chitanta .......
V-as ruga sa ma sfatuiti ce sa fac. Sa cer o copie de la Directia Finantelor? Ce indicii trebuie sa le dau?
Multumiri anticipate!
Trebuie sa stiti data la care ati platit chitanta pentru a va cauta. Probabil figurati in baza lor de date ca ati platit taxa, astfel ca puteti face o cerere scrisa prin care sa va comunice dovada ca ati achitat taxa respectiva si sa v-o restituie.

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de inmatriculare fan_2201 fan_2201 Ca de obicei,institutiile statului vor sa te jumuleasca.Am solicitat de la trezorerie restituireaa diferentei de taxa auto pe care am platit o anu'trecut ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare silviu_p_cj silviu_p_cj ce sanse sunt ca taxa poluare sa fie anulata de parlament? (vezi toată discuția)
Returnare taxa auto 2012 dariaalexandra dariaalexandra Am inscris in mai 2010 o masina honda civic din 1994 , euro 2, Cilindree ( cmc ) : 1493, Putere max. ( kw ) : 66 / 90 si am platit taxa de 499 euro. Taxa ... (vezi toată discuția)