avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De cand trebuie platita pensia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De cand trebuie platita pensia alimentara?

Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta.
Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si nici nu s-a interesat in vreun fel de ea.
intrebarea mea este : pensia alimentara se plateste de la data introducerii cererii de divort, de la data primirii deciziei judecatoresti legalizata(urmeaza sa o primesc prin posta)sau de la data pronuntarii instantei(20.11.2007).
Orice sfat e binevenit .
Va multumesc anticipat!
De la data introducerii actiunii prin care ati solicitat pensie de intretinere
In actiune ce scrie? Dvs. ati cerut pensie de la data introducerii actiunii?
Multumesc ptr. raspuns.
In cererea de divort din 27.09.2007 am solicitat ca tatal sa plateasca pensie de intretinere dar in sentinta instanta hotaraste astfel "obliga paratul in favoarea minorei la plata unei pensii de intretinere in cota de 25% din veniturile nete lunare incepind cu data pronuntarii hotararii si pina la majorat" deci el ar trebui sa plateasca de cand s-a dat hotararea adica 20.11.2007.
DA
In cadrul procesului de divort capatul de cerere privind pensia alimentara se fixeaza de la data ramanerii definitive a divortului. Daca ar fi fost proces separat de stabilire pensie pensia se platea de la data introducerii actiunii.

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere. ion andrei ion andrei Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si ... (vezi toată discuția)
Nu am platit pensia la timp.ce risc? ContSters128911 ContSters128911 Salutare! Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-( Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca karmy karmy Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, ... (vezi toată discuția)