avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilier juridic la primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilier juridic la primarie

Am terminat de curand Fac. de drept si as avea posibilitatea sa ma angajez pe o perioada determinata, cat timp jurista este in concediu de crestere al copilului, la o primarie comunala.
Imi puteti spune va rog pe ce materii sa ma axez sa invat, nu am deloc experienta si imi este teama ca nu ma voi descurca.
Am inteles ca sunt multe probleme pe fond funciar,ce legi sa citesc ca sa ma descurc cu intreaga procedura de la primirea cererii pana la solutionarea ei.
Va multumesc anticipat pentru raspuns pe care-l voi primi.
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 16:52, 16 Aprilie 2011
Un jurist ar trebui sa stapaneasca destul de bine materiile studiate in faculatatea de drept, intrucat problemele pe care le va avea de solutionat vor fi dintre cele mai variate.
Ca si jurist intr-o primarie, incercati sa puneti accent pe materiile de drept civil si de drept administrativ. In ceea ce priveste partea de drept funciar va recomand sa parcurgeti legislatia in materie funciara (Legea nr. 18/1991, Legea nr. 169/1997, Legea nr. 245/2007 etc.), dar si foarte multa practica judiciara in materie de drept funciar.
De asemenea, acordati atentie si legilor speciale privind retrocedare unor imobile confiscate in perioada 1945-1989 (Legea nr. 10/2001, O.U.G. nr. 94/2000 etc.)
Mult succes !
pe fond funciar L 18/1991, L 1/2001, L 10/2001 citti si L 554/2004 a contenciosului administrativ dar problematica cu care se confrunta chiar si o primarie comunala este vasta . Dar in mod normal trebuie sa existe o bibliografie pentru concurs .
Tre sa stii sa faceti cofea buna, sa aveti papucei de casa, ca nu cumva sa deranjati cu tocurile, primarul...si pe urma, tre sa aveti in vedere cate vechime aveti dvs in specialitatea studiilor, cata vechime este necesare pentru functia publica pe care urmeaza s-o ocupati, pe perioada determinata.Parerea mea...incepeti cu legea nr,. 188/1999.
Ceva imi spune ca " am terminat de curand facultatea" inseamna zero vechime in specialitatea studiilor....caz in care, nu puteti ocupa functia, decat doar daca persoana din CIC, ocupa o functie de consilier juridic debutant. :)
Din cate stiu exista functia de consilier juridic si nu de jurist.
Daca postul este de consilier juridic, trebuie sa aveti si calitatea de consilier juridic.
... asa cum este ea definita de Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si de Statutul profesiei de consilier juridic.

Conditiile de desfasurare a concursului, cerintele postului, bibliografia si tematica se afisaza la sediul institutiei. Puteti obtine informatiile necesare direct de la primarie.

Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ylys, utilizator
ylys a scris:

Din cate stiu exista functia de consilier juridic si nu de jurist.
Daca postul este de consilier juridic, trebuie sa aveti si calitatea de consilier juridic.
... asa cum este ea definita de Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si de Statutul profesiei de consilier juridic.

in cadrul unei autoritati sau institutii publice, exista functia publica de consilier juridic, conf. legii nr. 188/1999. :)

Alte discuții în legătură

Consilier juridic la primarie branyeucristi branyeucristi Buna tuturor! Voi incepe sa lucrez ca jurist intr-o primarie si nu prea stiu cu ce probleme ma voi intalni fiind absolvent,deci practica zero.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic numit in functie publica - concurs nutzy nutzy sunt angajata la o primarie ca si consilier juridic si acum trebuie sa ma pregatesc sa dau exam de trecere in treapta superioara de salarizare, ca functionar ... (vezi toată discuția)
Am terminat la universitatea hyperion profilul facultatea de drept sectia drept konkistadorul konkistadorul De ce? nu poti profesa din prima ca jurist si-am fost nevoit sa sustin examen pentru ocuparea postului,fiind licentiat cu o medie destul de bunicica 9 si ... (vezi toată discuția)