avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice?

Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus provenienta lui si am fost condus la sectia de politie,unde am dat o declaratie am semnat-o iar plicul a fost sigilat si pus ca dovada si trimis la analize.Am recunoscut ca intentionam sa-l consum si ca nu stiu exact ce contine,domni politisti nu au putut sa imi spuna urmarile faptei.
Ce as putea pati?Nu am nici o problema cu politia,chiar este prima oara cand merg la sectie,in plic era o cantitate infima (0.2 g).

Va multumesc!
ramane la latitudinea politistilor si a procurorului de caz in final. puteti primi doar o amenda administrativa sau poate fi mai serios. este bine ca ati recunoscut fapta si ca ati spus ca era pentru consum. viitoarele declaratii sa nu le schimbati pentru ca se tine cont de atitudinea sincera pe parcursul cercetarilor.
ceva mai serios insemnand dosar penal?
multumesc
repet , depinde de organele de cercetare (politie, parchet) si daca e cazul de instanta. practica juridica nu este unitara in Romania, am vazut cazuri si cazuri. oricum ar fi pedeapsa (amenda sau condamnare cu suspendare) trebuie sa tratati situatia cu seriozitate pana la final.
veti primi peste 4 5 luni citatie de la parchet cu o rezolutie de neincepere a urmaririi penale.nu este nimic grav.mai ales daca le-ati cumparat de la magazin,puteti sa invocati faptul ca nu stiati ca sunt stupefiante...mult succes si stati linistit
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
avocat33, utilizator
va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Consum droguri legale PatriciaPricop PatriciaPricop Buna ziua, Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)