avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... taraganarea cercetarii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

taraganarea cercetarii penale

Am lucrat la cineva si nu am fost platita 4 luni; ITM i-a dat amenda pentru neinregistrarea contractului de munca si i-a impus o data limita pana la care sa imi plateasca restantele salariale (21 martie). N-a facut-o.Pe 4 aprilie l-am bagat in instanta pe penal pentru inselaciune,fals in declaratii si inscrisuri sub semnatura privata (date catre ITM ); Pe 30 aprilie am primit de la parchet o instiintare de incepere a cercetarii penale,dupa care liniste.A trecut totusi atata timp,politia nu m-a chemat sa dau vreo declaratie; ce pot sa fac? Ma pot interesa undeva de cum merge dosarul? E normal sa treaca atata timp fara sa fiu contactata? Individul are relatii in politie,e posibil sa poata musamaliza totul, eventual sa taraganeze intrarea in instanta? Oricum lui pare sa nu-i pese,in continuare da anunturi de angajare lunar, cand vine ziua de salariu vine si concedierea- sfideaza cu tupeu pe toata lumea.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
nitmar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 14:40, 8 Iulie 2008
PUteti merge personal sa vedeti cursul dosarului de cercetare penala. Pentru salariile neplatite timp de 4 luni, ar fi bine sa il actionati in judecata la tribunal pe dreptul muncii - , cu documentele pe care le aveti puteti obtine banii care vi se cuvin.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridica, de a aduce la îndeplinire masurile obligatorii, dispuse de inspectorul de munca ITM, la termenele stabilite de acesta, în limitele si cu respectarea prevederilor legale, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 10.000 lei.

Puteti sa va adresati Parchetului, printr-o cerere in care le solicitati sa va comunice stadiul dosarului de cercetare penala in care sunteti parte vatamata.
Va multumesc pentru raspunsuri. Acum sunt in penal cu el,pot sa-i fac plangere si pe dreptul muncii? Sa revin la ITM pentru a anunta refuzul lui de a duce la indeplinire masurile dispuse pentru a fi sanctionat sau asta se va stabili doar in tribunal?El la primul control ITM a declarat pe proprie raspundere ca nu am lucrat pentru el, nu are cunostiinta de una din firme- am lucrat pentru el la doua firme,la una este asociat unic,la cealalta se prezinta ca asociat,dar nu are nici o legatura in acte cu ea,de fapt preia firme si lucreaza pe ele,le incarca cu datorii si amenzi,dupa care nu poate fi tras la raspundere pentru ele- am revenit cu contestatie cerand sa fie luate in considerare dovezile mele si nu declaratiile lui, respectiv copii dupa facturi scrise de mine si cu datele mele de identificare,semnatura,CNP,sub stampila firmei la care este asociat unic, plus vreo 3 pagini de martori printre clientii firmei; in acel moment a fost amendat si somat la plata; cu cele doua hartii de la ITM am intrat in instanta pe 215,289,292. Nu m-am asteptat sa aiba atata sange rece in el si sa-l doara exact in cot chiar si cand a primit instiintarea ca se afla in cercetare penala,dar are tupeu cat cuprinde.Ma voi duce azi la tribunal sa vad daca aflu ceva.Am inteles ca pe 1 iulie se intra in vacanta .
Puteti merge din nou la ITM sa depuneti o noua sesizare in sensul ca angajatorul refuza sa duca la indeplinire masurile obligatorii stabilite de catre inspectorii de munca la primul control.
Constatarea şi sancţionarea contravenţiei prevăzute la art.21 din Legea nr.108/1999 se face de către inspectorii de munca din cadrul ITM-ului sau Inspectiei Muncii.
Mii de multumiri, i-am trimis un mesaj cu termen de achitare a restantelor pana luni, in caz contrar direct la ITM ma opresc.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Carte de munca inchisa cu concediuu fara plata, pe toata perioada angajarii Octavia Turbatu Octavia Turbatu In perioada 01.05.2004 - 01.09.2005 ,am lucrat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ca secretara, la o firma care avea ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Copie hotarare judecatoreasca nitmar nitmar cum pot obtine o copie dupa o hotarare judecatoreasca in care sunt parte interesata fara a fi fost parte in proces- decat ca martor (pentru restante ... (vezi toată discuția)
Neplata zile de concediu neefectuate dupa incetare contract de munca de comun acord iana_iana iana_iana In luna iulie a acestui an am plecat de la firma la care eram angajata iar firma nu mi-a platit zilele de concediu neefectuate. Pana la acea data nu mi-am luat ... (vezi toată discuția)