avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt minor

Minorul are 17 ani.Fapta:furtul dintr-un hipermarket.Valoarea obiectelor a fost estimata la 500 ron.Obiectele au fost platite la fata locului.I-a fost ceruta si o declaratie,ceea ce s-a efectuat de bunavoie din partea faptuitorului.Ulterior,a fost chemat la sectia de politie pentru inca o declaratie.Care vor fi consecintele?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
k1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudor_87 , utilizator 22:10, 28 Aprilie 2011
Minorul de 17 ani este pasibil de raspundere penala.In conditiile in care prejudiciul a afost recuperat, neavand antecedente penale si avand o atitudine sincera, cooperanta, in fata organelor ce cercetare penala, ar putea, eventual, sa primeasca o amenda administrativa
in cel mai fericit caz, va avea de plata o amenda administrativa si nu va avea cazier.
in cel mai neferici, va fi condamnat cu suspendare sau nu, pt furt.
sa mearga cu un avocat sa dea declaratii
V-a raspunde penal pentru fapta de furt. Chiar daca prejudiciul a fost recuperat, fapta de furt tot exista. Este dificil sa ne dam seama : a recunoscut fapta? ce a declarat in fata organelor de politie?
A recunoscut fapta.A avut o atitudine sincera si a fost cooperant.
Nu exista antecedente penale si ciudat este ca are rezultate scolare foarte bune.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
k1234, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil din incinta unui magazin. SilviuBz SilviuBz In cazul unui furt de telefon mobil expus la vanzare pe raftul unui magazin, prejudiciul fiind recuperat ce se poate intampla? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)