avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului

buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in sange. fiind la prima abatere si ne avand cazier la ce sanctiuni ma pot astepta si aprox la ce amenda. acuma 3 ani am facut scoala de soferi. acest lucru ma ajuta la ceva? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Ionescu , Avocat 15:25, 13 Mai 2011
Cel mai sigur vi se va intocmi dosar penal.Fiind vora despre doua infractiuni aflate in concurs real, pentru fiecare dintre ele se va stabili o pedeapsa, aplicandu-se cea mai mare dintre ele.La individualizarea pedepsei se va tine cont de circumstantele , dupa caz, atenuante si/sau agravante, printre care si de lipsa sau existenta antecedentelor penale.Daca pedeapsa rezultanta nu va depasi 2 ani, este posibila suspendarea conditionata a executarui pedepsei., conform art. 81 alin 2 Cod penal.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters181996, utilizator
nu stiu cat va ajuta ca ati facut scoala de soferi, cat nu aveti permis.
veti fi condamnat, in cel mai fericit caz, cu suspendare. veti avea cazier
avand in veder conditiile pot primi inchisoare fara suspendare?
Nu , faptul ca ati urmat cursurile scolii de soferi nu poate influenta cu nimic cuantumul pedepsei.Pedeaspa cu executare s-ar putea aplica doar in cazul in care cuantumul pedepselor contopite va depasi 2 ani, asa cum am precizat anterior.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul circumstante atenunate law_and_order law_and_order Buna seara! deranjez si eu cu o intrebare ca nu prea inteleg cum se calculeaza circumstantele atenuante la infractiunile grave.. sa zicem de exemplu ca ... (vezi toată discuția)
Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)
Drept penal RopMihaela RopMihaela Buna ziua, am cateva intrebari la care imi este putin dificil sa gasesc un raspuns. As fi profund recunoscatoare daca ar putea sa raspunda un specialist la ... (vezi toată discuția)