avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot fi executat silit in calitate de asociat al unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

pot fi executat silit in calitate de asociat al unui AF?

Sunt asociat intr-un AF . Ficul ma poate executa pentru datoriile pa care le inregistrez pe cod fiscal la locul de munca unde lucrez acum, altul fata de cel din asociare? Au descoperit fisa fiscala depusa in 2007 si au vazut ca inregistrez venituri de natura salariala de la o alta sociatate.Ma suna doamna de la contabilitatea societatii unde lucrez si imi spune ca Fiscul a infiintat poprire pe salariul meu.Intrebarea se pune daca eu am datorii pe cod fiscal poate sa vina Fiscul sa imi opreasaca banii pe care ii cistig in nume propriu ca persoana fizica simpa.
A doua zi ma suna asociatul si spune ca l-a cautat Fiscul si pe el si ca i-au spus ca raspunde si el cu bunurile personale pentru a achita datoria pe care recunosc , e din vina mea. Poate sa faca Fiscul asa ceva?Ce baza legala au?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:33, 28 Iunie 2008
Raspunsul este: - Da. Baza legala Codul de procedura fiscala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
Multumesc pentru raspuns , dar puteti fi mai exacta, pentru ca doamna contabil zice ca nu imi poate vira banii pe care ii obtin in nume personal pe codul fiscal al AF-ului si asociatul a zis ca el nu vrea sub nici o forma sa raspunda pt datoria mea .
Spunetii d-nei contabile ca nu e vorba de Codul fiscal ci de codul de procedura fiscala.
ARTICOLUL 141
Titlul executoriu si conditiile pentru inceperea executarii silite
(1) Executarea silita a creantelor fiscale se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu emis potrivit prevederilor prezentului cod de catre organul de executare competent in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal debitorul sau al unui inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
(2) Titlul de creanta devine titlu executoriu la data la care creanta fiscala este scadenta prin expirarea termenului de plata prevazut de lege sau stabilit de organul competent ori in alt mod prevazut de lege.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
e destul de stufos si cu o groaza de termeni economici .imi puteti da macar un articol va rog.contabila imi spunea ceva si de ordonanta 44 din 2008 .
Ordonanta mentionata de d=stra e cu totul alta mancare de peste.Proceduri de înregistrare în registrul comerţului, în procedura emiterii autorizaţiei de către autorităţile publice locale, prezentul act normativ conduce la reducerea birocraţiei, combaterea corupţiei şi la scurtarea termenelor de eliberare a autorizaţiilor, întrucât cuprinde dispoziţii care conduc la simplificarea procesului de autorizare şi înregistrare a celor care doresc să desfăşoare o activitate economică în una dintre cele mai simple forme ale acesteia, fiind stabilite criterii care nu lasă loc interpretării arbitrare şi fiind mutată procedura de autorizare şi înregistrare în întregime la registrul comerţului, ceea ce scurtează etapele pe care trebuie să le parcurgă un solicitant şi vine în întâmpinarea acestuia cu personal calificat şi cu o procedură care deja şi-a dovedit eficienţa în cazul societăţilor comerciale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)