avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia Copilului-apara sau hartuieste mamele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia Copilului-apara sau hartuieste mamele singure?

Ce parere aveti despre interventia Protectiei Copilului, insotita de trupe de mascati, [EDITAT]? Stie cineva in baza carei legi isi desfasoara activitatea Protectia Copilului?
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Institutia Protectiei Copilului apara interesele copiilor nu a mamelor.

legislatie utila: legea 329/2009; 272/2004
Sigur ca aveti dreptate, teoretic protectia copilului trebuie sa apere interesul copilului.[EDITAT] Discutam aici de majoritatea femeilor care isi asuma rolul de mama cu maxima seriozitate, nu de exceptii cu care sigur v-ati intalnit in activitatea dumneavoastra profesionala. Daca ii faci rau mamei, ii faci de fapt rau copilului. Un copil preia, la nivelul subconstientului, grijile si fricile mamei. Daca o ameninti pe mama ca o inchizi, nu te poti lauda ca ii faci bine copilului. Daca o hartuiesti pe mama cu mascati, nu te poti lauda ca-ti iubesti copilul si toate acestea le faci pentru el. [EDITAT]
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
in Romania totul e posibil: pana si sa inchiriezi trupele de interventie haha.. Metacoruptie! Protectia Copilului e neputincioasa, la stadiul de mormoloc fara prea multa putere decizionala! Banii vorbesc, ca intotdeauna!
PS Bogatasi si manelisti, pe cand inchirierea de revolutionari, tancuri si elicoptere, urmata de preluarea puterii?
In fapt, Legea nr.272/2004 a fost apreciata ca fiind una dintre cele mai bune din U.E.! Astfel spus, aceasta nu este aplicata si respectata in litera si spiritul ei chiar de acea autoritate investita sa promoveze si sa apere drepturile copilului. Un adevar foarte dureros! Traim in Romania, nu?
Mda...
Daca un muritor obisnuit sesizeaza Protectia copilului, pe motive reale si dovedite cu inscrisuri, de regula primeste un raspuns standard, dupa ce angajatii acestei institutii verifica (sau nu) cele sesizate.
Legea e buna, conteaza cine o aplica.
Conteaza calitatea umana, constiinta si seriozitatea, simtul raspunderii, tenacitatea angajatilor de la Protectia copilului.
Dar nu am intalnit decat domnisorele a caror grija principala era daca arata destul de bine la serviciu in ziua respectiva. Doar un procent de 3-4 % am intalnit persoane responsabile si pline de pasiune pentru munca pe care o faceau, destul de prost platita, e drept.
Asa ca... am invatat ca aproape orice este considerat normal in tara asta.

Alte discuții în legătură

Lucian -un copil fara copilarie soliaepia soliaepia V-as ruga sa tinem un moment de reculegere pt.un inger ,pt.LUCIAN RASTAS care nu a avut timp sa cunoasca si latura frumoasa a acestei vieti ... (vezi toată discuția)
Foarte important...buna ziua.am si eu ,o intrebare....daca sunt jignita ... scornelia scornelia Jigniri....Buna ziua.Am si eu ,o intrebare....Daca sunt jignita de o persoana si o dau in judecata ,cam cat as putea cere daune morale?Am tot inchis ochii ... (vezi toată discuția)
Intrebare- executare hotarare de incredintare sandu milica sandu milica buna executorul judecatoresc in un caz de incredintere minor de 8 ani a mamei sale ce face ? daca minorul nu este de acord sa se duca la mama sa la care a ... (vezi toată discuția)