Presupun ca faceti referire la procedura reabilitarii judecatoresti.Va adresati instantei care a pronuntat hotararea de condamnare sau instantei in circumscriptia careia aveti domiciliul .Pentru ca cererea sa va fie admisa va trebui sa faceti dovada indeplinirii unor conditii necesare in vederea reabilitarii.Nu ati spus ce condamnare ati avut ca sa va putem lamuri daca nu este prea devreme pentru a depune cererea. Insa, ca idee , este bine sa stiti ceea ce trebuie sa cuprinda cererea:
Cererea de reabilitarea trebuie sa cuprinda urmatoarele:
- adresa condamnatului, iar cand cererea este facuta de alta persoana, adresa acesteia;
- condamnarea pentru care se cere reabilitarea si fapta pentru care a fost pronuntata acea condamnare;
- localitatile unde condamnatul a locuit si locurile de munca pe tot intervalul de timp de la executarea pedepsei si pana la introducerea cererii, iar in cazul cand executarea pedepsei a fost prescrisa, de la data ramanerii definitive a hotararii si pana la introducerea cererii;
- temeiurile cererii;
- indicatii utile pentru identificarea dosarului si orice alte date pentru solutionarea cererii. La cerere se anexeaza actele din care reiese ca sunt indeplinite conditiile reabilitarii.
Am o amenda administrativa din data 12 06 2008 si imi apare in cazierul oficial care se transmite intre structurile MAI. Exista vreo cale de reabilitare/atac asupra lui.
Daca ai platit si ai chitata teoretic dupa 3 ani dispare, adica dupa data de 13.06.2011 tre sa fie curat.
Azi am avut o problema asemanatoare si asa mi a explicat.
Amenda administrativa nu este mentionata in cazierul judiciar.
Cred ca va referiti la amenda penala.
Reabilitarea este una de drept. Termenul este de 3 ani , asadar , adresati-va politiei , in vederea constatarii reabilitarii , vor fi inlaturate , astfel , interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare.
Desigur, reabilitarea dumneavoastra poate fi constata si pronuntata de catre instanta de judecata , competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala s-a transat diferendul in fond.
.
Succes.