avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla daca nu plateste pensia alimentara???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla daca nu plateste pensia alimentara???

Urmeaza sa primesc sentinta definitiva si irevocabila(in sentinta s-a stabilit ca paratul sa fie obligat sa imi deie 200ron pe luna din momentul din care am inceput procesul,adica 23feb2011)...deocamdata nu am primit nici un leu de la tatal copilului...vreau sa stiu ca,in cazul in care nu imi va da banii retroactiv ce pasi va trebui sa urmez pentru ca tatal copilului sa fie obligat sa mi deie toti banii????va multumesc
Va adresati unui executor judecatoresc care va va forma un dosar de executare silita asupra bunurilor sau veniturilor paratului. (daca are)
Se poate face si plangere penala la parchet pentru abandon de familie daca nu plateste doua luni consecutiv pensia alimentara (art. 305 cod penal)
puteti va rog sa imi explicat putin mai detaliat???va face puscarie daca nu va plati dupa2luni,dosar penal,sau???ce imi recomandati sa fac,in cazul in care nu va dori sa achite din urma????va multumesc anticipat
Faceti o cerere catre instanta in care indicati locul de munca al paratului (daca are) si solicitati infiinatarea popririi asupra veniturilor acestuia.
deci, cu alte cuvinte???!!!deschid un nou proces???as dori ca cei care imi raspund,sa fie putin mai expliciti...nu cunosc termenii,tocmai de aceea v-am rugat sa-mi raspundeti astfel incat sa inteleg si eu.va multumesc
oricum nu poate face puscarie pt neplata unei datorii dar ii puteti executa bunurile pe care le detine.

Alte discuții în legătură

Obligatiile tatalui pana la divort nikita 27 nikita 27 buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face????? dana 50 dana 50 Prietena mea a divortat de sotul ei acum un an,i-au fost incredintati ei trei copii minori iar sotul urma sa plateasca in fiecare luna o pensie alimentara de ... (vezi toată discuția)