avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru furt din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru furt din supermarket

Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul si s-a intocmit dosar penal. Din discutia ulterioara cu politistul care a instrumentat cazul i s-a comunicat ca dosarul a fost trimis la parchet si sa stea linistitita ca propunerea a fost NUP cu amenda administrativa. Ulterior verisoara a fost la parchet sa afle numele procurorului la care s-a repartizat dosarul. Doamna grefier a spus ca nu are timp sa comunice fiecarei persoane care solicita numele procurorului de caz. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedeze ca sa afle numele procurorului si in ce masura procurorul respecta propunerea politistului.
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:16, 13 Mai 2011
Daca acea grefiera ar fi fost intrebata numai despre dosarul in cauza probabil ca verisoara d.voastra ar fi primit mai multe informatii; inclusiv ce procuror se ocupa de dosar si daca se poate discuta cu acesta.
Procurorul de caz va trimite la domiciliul dvs solutia data in dosar.
Poate solicita printr-o adresa catre parchet, stadiul cercetarilor in dosarul penal nr.....
Daca procurorul va considera venesar, o va cita pe verisoara dvs. pentru a da lamuriri suplimentare.
De obicei propunerea facuta de catre organul de cercetare al politiei este confirmata de procurorul care supravegheaza dosarul in cauza.
@petrescu alina
Asteptati sa va ajunga acasa ordonanta procurorului. Nu va intereseaza cum il cheama. De obicei se confirma propunerea politistului, mai ales in cazul prezentat de dvs., avand in vedere valoarea mica a prejudiciului, recuperat.
Buna seara Dna/Dsoara Petrescu , Infractiunea datorita careia sora Dvs are calitatea de Invinuit la ora actuala se numeste(intrucat din spusele Dvs a fost surprinsa in magazinul cu pricina inainte de a-l parasi) tentativa la 209 Furt calificat litera e)intr-un loc public.
In ceea ce priveste restul aspectelor trebuie sa stiti ca ea ( in calitate de justitiabil) este indreptatita sa cunoasca diverse aspecte ale dosarului ei, insa oricum o solutie asupra Inceperii urmaririi penale(sau neinceperii) o veti afla cat de curand , urmand sa cunoasteti si personal procurorul impreuna cu prezentarea materialului de urmarire penala daca este cazul.Insa nu trebuie trecut cu vederea faptul ca Procurorul este stapanul fazei de urmarire penala iar lucratorul de politie, respectiv politia judiciara inainteaza rezultatul cercetarii penale impreuna cu o propunere de incepere sau de neincepere a urmaririi penale adresate procurorului, pe care acesta o poate lua sau nu in considerare. Cuvintele mele pot suna prea formal, insa daca imi permiteti daca nu este cunoscuta a fi savarsit in trecut astfel de fapte si este un caz izolat sunt sanse mari ca finalitatea sa fie urmatoarea :

Aplicarea articolului 18 indice 1 cifra 3 Cod Penal, cu trimitere la una din sanctiunile administrative ce se impun in articolul 91 Cod Penal .

O seara placuta,
R.A.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
roman_ale, utilizator
Buna seara Dna/Dsoara Petrescu , Infractiunea datorita careia sora Dvs are calitatea de Invinuit la ora actuala se numeste(intrucat din spusele Dvs a fost surprinsa in magazinul cu pricina inainte de a-l parasi) tentativa la 209 Furt calificat litera e)intr-un loc public.


@roman_ale: nu este o tentativa de furt calificat ci este chiar infractiunea consumata de furt , infractiunea de furt in acest caz se consuma in momentul in care produsul este luat de pe raft cu intentia de a-l insusi.
Dupa cum toti stim elementul material al infractiunii de furt consta in actiunea de "luare" care se realizeaza prin doua acte: "deposedarea" - care presupune scoaterea bunului din stapanirea posesorului si "imposedarea" - adica trecerea bunului in sfera de stapanirea a faptuitorului. Asadar in cazul furtului nostru furtul s-a consumat la momentul ridicarii produsului, in niciun caz nu urma sa se consume la momentul iesirii din magazin.

@petrescu_alina: se va dispune NUP si se va aplica o amenda administrativa fapta neprezentand pericolul social al unei infractiuni grave, va puteti linisti.

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale pentru furt din magazin nicole111 nicole111 In martie am fost prinsa furand dintr-un supermarket 2 produse in valoare totala de 23 lei. Produsele au fost restituite, magazinul a spus ca nu se constituie ... (vezi toată discuția)
..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa nup? george70 george70 Am aflat prin intermediul avocatului ca la dosarul meu prin care eram acuzat de delapidare politistul a pus rezolutia de NUP trimitandu-l la parchet. Cam ce ar ... (vezi toată discuția)