avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa de pe un site de vanzari online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa de pe un site de vanzari online

Imi pare rau ca nu pot sa ma prezint(veti inteleg dupa ce o sa cititi).Am si eu cateva intrebari.Intai sa va explic ce s-a intamplat.:(
Am pus o licitatie la un telefon Nokia.Cineva a licitat si a ramas sa il trimit prin posta.In loc de telefon i-am trimis altceva(baterii si altele).Cumparatorul vazut ce este dupa ce a ridicat produsul si dupa a facut reclamatie la politie si posta.Mi-au blocat intr-ul fel banii(m-au pus sa umblu prin mai multe oficii postale).Deoarece m-au plimbat prin atatea locuri mi-am dat seama ca nu mai am scapare si ca orice as face o sa fiu prins.Asa ca am plecat la oficiu de unde am fost luat in primire de politie.Acolo am recunoscut din prima(mi-am dat seama ca sunt politisti), am dat declaratie si am restituit suma politiei.Suma era de 250 de lei.Dupa ce am dat declaratie si am restituit banii am crezut ca am scapat insa mi-au spus ca am dosar penal si trebuie sa astept rezolvarea acestuia.
Am vorbit cu pagubitul m-a inteles de ce am facut asta si a spus ca el isi va retrage plangerea insa era prea tarziu.Mi-au spus ca or sa continue cercetarile.
Trebuie sa spus ca sunt la prima mea fapta de acest gen si ca sunt minor in sensul ca am 17 ani(nu incerc sa scap cu asta pentru ca stiu ce am facut si stiu ca de la 16 ani raspund penal).
Tinand cont ca sunt la prima fapta ca suma este cat de cat mica(250) si ca sunt oarecum minor ce as putea pati(mai pot spune si ca am fost oarecum nevoit sa incerc asa ceva chiar daca nu ajuta cu nimic)?As putea sa scap cu o mustrare?Din cate am inteles or sa se aplice articolul 18.1
Chiar imi pare rau de ceea ce am facut si am spus ca nu o sa mai fac niciodata asa ceva in orice situatie as fi:sorry:.De cazier se pune problema?(daca s-ar intampla asa ceva cred ca mi-as pierde viitorul oarecum faurit prin forte proprii).
Multumesc toturor pentru raspuns si rog ca vizitatorii sa nu fie prea acizi la comentarii deoarece nu au fost in situatia mea.
PS: Toti cei care vor sa faca ca mine ii sfatuiesc din suflet sa se abtina deoarece eu am ramas si cu banii luati, multi nervi, drumuri pe la politie,probabil si o amenda, suparari in familie si mai pot continua inca 2 pagini.
O seara buna in continuare va urez tuturor!:">
Cel mai probabil veti primi o amenda, insa conteaza foarte mult caracterizare de la scoala si daca aveti sau nu antecedente penale.
Avand in vedere ca situatia a generat intocmire de dosar penal,incercati sa aveti o atitiudine respectoasa fata de organele de cercetare ,subliniati ca regretati fapta
Aspectul ca prejudiciul a fost recuperat,ca nu detineti antecedente penale ,sunt in favoarea dvs
Procurorul de caz analizand plangerea cu probele administrate urmeaza sa dispuna solutie
De fapt de la 14 ani poti raspunde penal, nu de la 16. Da esti minor si limitele pedepsei se vor injumatati, ceea ce este bine pt tine.
Infractiunea savarsita de tine se incadreaza la art. 215 alin 1 "Inselaciune".
Intr-adevar plangerea nu mai poate fi retrasa deoarece nu este vorba de o plangere prealabila ci de una penala, iar actiunea penala se pune in miscare din oficiu, asadar organele sunt obligate sa continue cercetarea penala.
Faptul ca prejudiciul a fost recuperat te va ajuta foarte mult, de asemenea trebuie sa cooperezi cu politia si sa ai o atitudine sincera si de regret exact cum ai si in mesajul postat de tine, toate acestea constituie circumstante atenuante.
Cel mai probabil se va aplica art 18ind 1 "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni" si vei scapa cu o amenda administrativa care nu va fi inregistrata in cazier.
Cu o simpla mustrare nu vei putea scapa deoarece vorbim despre inselaciune.
Mult succes si atentie pe viitor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
ContSters178374, utilizator
Efectul este o amenda penala si cazier pentru greseala ta. Fiind prima abatere.
In individualizarea pedepselor sunt o multime de criterii de care se tine seama (in concret atitudinea ta fata de fapta săvarsită, minoritatea, recidiva si alte impreurări anterioare, concomitente si subsecvente infractiunii). Tot ce puteți face este ca din atitudinea dvs să reiasă că regretati fapta și alt lucru pentru o individualizare favorabilă, este că ati restituit intreaga sumă.
Dacă se vor aplica prevederile art 18 (ceea ce cred că se va intampla), veți scăpa cu o mustrare, cel mult cu o amenda datorită gradului redus de pericol social desprins din infracțiune, (deci foarte ieftin).
Conform art 109 alin. (4) Cod Penal ”condamnările pronunțate în timpul minorității NU ATRAG INCAPACITÃȚI SAU DECÃDERI”, probabil n-ați avea probleme să vă înscrieți nici la Academia e Poliție.
Mare atentie pe viitor pentru că legea nu vă va mai ierta data viitoare iar libertatea, cu toată relativitatea ei e foarte prețioasă!

Alte discuții în legătură

Reducere pedepse noul cod penal. am nevoie va rog de putin ajutor. multumesc sigismund1 sigismund1 Sunt cercetat intr-un dosar penal pentru urmatoarele 3 infractiuni. In vreme ce primele 2 au incadrari de la 6 luni la 5 ani cea mai grava este - ... (vezi toată discuția)
Neatentia mea-dezavantaje art 320 ind 1 oltul oltul intr un dosar penal sunt acuzat de inselaciune si fals...mentin ca nu eu am facut falsul DAR cand judecatorul m a intrebat ca recunosc sau nu eu am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Mica reforma analissa analissa stie cineva? daca detinutii beneficiaza de legea micii reforme,(privind recunoasterea faptei)daca da, care sunt caile pe care putem sa actionam in instanta?va ... (vezi toată discuția)