avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită atacarea sentintei de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

atacarea sentintei de executare silita

Buna ziua,

as dori sa aflu parerile dumneavoastra despre cum ar putea fi atacata o sentinta de partaj judiciar ceruta pentru a se putea efectua o executare silita pe bunurile unuia dintre soti.Astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra si sunt deschisa oricarei solutii.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: FLORIN-MADALIN CONSTANTIN , Consilier juridic 13:28, 25 Mai 2011
Nu ati fost suficient de explicit...Executarea silit pote fi atacata cu contestatie la executare daca va aflati in vrena din situatiile prevazute la art. 399 si urmatoarele Cod Procedura Civila..
precizez faptul ca s-a judecat cererea de partaj ceruta de un creditor si s-a obtinut sentinta de partaj in mod egal pentru ambii soti, urmand a se executa silit una din parti.Rugamintea mea este de a afla modalitatea pein care se poate ataca una din cele doua> sentinta judecatoreasca de partaj sau modalitatea de impiedicare a executarii silite declarata de altfel in urma unui contract notaril de imprumut fara gaj facut de unul din soti.multumesc.
nu sunt motive pt care creditorul poate ataca hot de partaj, daca ziceti ca s-a impartit egal.
puteti depune contestatie la executarea silita, dar daca se respinge si se dovedeste ca ati depus contestatie din rea credinta, doar pt a taragana execuarea, puteti fi obligat la plata pt a despagubi creditorul
Sentinta se poate ataca cu apel in termen de 15 zile de la comunicare, in principiu, iar daca a rmas definitiva si irevocabila, si a fost inceputa executarea, se poate face contestatie la executare. Oricum aveti nevoie de un avocat caruia sa ii prezentati toate actele si faptele. In principiu e bine ca executarea se face doar pe bunurile unuia dintre soti, daca doar acesta s-a angajat in contractul de imprumut, deorece partea de bunuri a celuilalt sot ramane neatinsa.
Partajul a fost cerut de creditor sau de unul din soti? Daca partajul a fost cerut de creditor acesta poate fi atacat

Alte discuții în legătură

Executare silita Nina1 Nina1 Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Speta suna cam asa: Sotul si sotia detin un imobil ,bun comun. Sotul (fara sotie) a facut un credit la o banca si nu a achitat ratele la timp. Impotriva ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune la cererea creditorului madalinaoprea madalinaoprea Speta: Prin sentinta definitiva si irevocabila B.I a fost obligat la plata catre Asociatia de proprietari -AP. A sumei de 20.000 lei reprezentand cheltuieli ... (vezi toată discuția)